Politie Groningen

Opnieuw mensenhandel in Opsporing Verzocht

Groningen, 23-06-2008 o Opsporing Verzocht besteedt dinsdag 24 juni opnieuw aandacht aan een mensenhandelzaak. In deze uitzending wordt een zaak behandeld van een Armeense 36-jarige vrouw en haar 10-jarige zoon. Ze werd samen met enkele anderen naar Nederland gebracht. Na tussenkomst van de politie in Rijssen komen ze in het opvangcentrum in Ter Apel terecht. Ze doen vervolgens aangifte van mensenhandel bij de politie in Groningen.

Op dinsdag 23 oktober 2007 omstreeks 10.00 uur worden de Armeense vrouw en zoon door een nog onbekende man afgezet bij het politiebureau aan de Molenstalweg in Rijssen. De moeder vertelde agenten dat ze werden vastgehouden in een bordeel in Moskou. Samen met haar zoontje, twee andere vrouwen en een 8-jarig nichtje zouden ze die dag vanuit Rusland in een busje naar Nederland zijn gereden.

In die vroege dinsdagochtend krijgt het busje waarin ze worden vervoerd een aanrijding met een personenauto. Dit gebeurt net na het tankstation Struik aan de A1 bij het Overijsselse Rijssen en Holten. Met de bestuurder van de personenauto wordt een regeling getroffen. Ze spreken af de volgende rustige afrit te nemen om de schade te regelen. Ze rijden de A1 op en nemen de eerstvolgende afslag. Terwijl de bestuurders onderhandelen over de schade ziet de moeder kans om met haar zoontje te ontsnappen. Na lange tijd lopen zien ze een personenauto en houdt deze aan. Vervolgens worden ze een paar honderd meter vanaf het politiebureau in Rijssen afgezet.

Uitzending

Opsporing Verzocht is dinsdag 24 juni te zien op Nederland 1 omstreeks 21.50 uur. De herhaling is te zien op woensdag 25 juni op Nederland 2 om 13.20 uur.