Datum: 24 juni 2008

PERSVOORLICHTING IS VANAF 09.30 TOT 11.00 UUR IN VERGADERING.

Leiden Verkeersongeval op Kanaalweg De politie heeft hulp geboden bij een aanrijding op de Kanaalweg. Op maandag 23 juni, rond 15.00 uur, vond er op deze weg een aanrijding plaats waarbij drie auto's geraakt werden. Een 59 jarige automobilist uit Leiderdorp reed in de richting van het Lammenschansplein. Op dat moment stond er een file en besloot de automobilist te keren. Juist op dat moment komt vanuit de andere richting een 21 jarige automobilist uit Zoetermeer aanrijden. De twee auto's botsten. Door de kracht van de botsing schoot de auto van de Zoetermeerder tegen de auto van een derde automobilist aan. De ambulance is ter plaatse geweest voor de Zoetermeerder, hij hoefde niet mee naar het ziekenhuis. De verkeersdienst van de politie heeft onderzoek gedaan naar de oorzaak van het ongeval.

Aarlanderveen Mishandeling in het verkeer De politie heeft maandag 23 juni rond 17.30 uur een 34 jarige vrachtwagenchauffeur uit Hillegom aangehouden op verdenking van mishandeling van een 28 jarige bestelbusbestuurder uit Den Haag. De Hagenaar reed rond 16.00 uur over de N207 bij Alphen aan den Rijn in de richting van Ter Aar en stond bij de kruising met de Oranje Nassausingel links voorgesorteerd. De Hagenaar zag dat hij verkeerd stond en trok bij groen licht op waarna hij rechtdoor reed. Verderop bij de rotonde van de N231 stopte de vrachtwagenchauffeur die achter de Hagenaar reed bij de bestelbus en stapte uit. De chauffeur liep naar de bestelbus en sloeg via het geopende raam de Hagenaar meerdere keren. De chauffeur sloeg vervolgens een deuk in de bus en schopte een achterlicht stuk. De politie heeft enkele getuigen gehoord. Volgens de chauffeur moest hij door de eerdere manoeuvre van de Hagenaar afremmen om een aanrijding voorkomen.

Gouda Verkeersongeval Maandag 23 juni vond om 13.30 uur een aanrijding plaats op de kruising Voorwillenseweg met de Goverwellesingel. Een 16 jarige fietsster uit Haastrecht stak vanaf de Voorwillenseweg de kruising over. Volgens het meisje reed ze bij oranje licht de kruising over. Daar werd ze aangereden door een 50 jarige automobiliste uit haar woonplaats die goen licht had. Het meisje werd met een pijnlijke rug overgebracht naar het Groene Hart Ziekenhuis.

Zevenhuizen Verkeersongeval Nijverheidscentrum De politie heeft hulp geboden bij een aanrijding die plaatsvond op de vrachtwagenparkeerplaats van het Nijverheidscentrum in Zevenhuizen. Op maandag 23 juni, rond 14.00 uur, botsten daar een motorrijder en een vrachtwagen frontaal op elkaar. De motorrijder, een 81 jarige man uit Zevenhuizen, raakte gewond aan zijn hoofd en been en werd met spoedtransport per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De oorzaak van het ongeval wordt door de verkeersdienst van de politie onderzocht.

--- einde berichten ---
---

Postbus 4240 Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459391 Fax 071 - 5459305

---- --