Gemeente Oldebroek


Resultaten tevredenheidsonderzoek Wmo


Ieder jaar moet de gemeente Oldebroek evalueren of inwoners tevreden zijn over de uitvoering van de Wet maatschappelijk ondersteuning (Wmo). De gemeenteraad gebruikt de evaluatie om te zien of het het Wmo-beleid aangepast moet worden. De minister gebruikt de evaluatie om te controleren of inwoners tevreden zijn over het Wmo-beleid van de gemeente. De resultaten van de evaluatie moet de gemeente voor 1 juli bekendmaken.

Evaluatie
De evaluatie van de Wmo bestaat uit twee onderdelen. Inwoners die in 2007 een beroep deden op de Wmo hebben een vragenlijst ingevuld. Daarnaast heeft onderzoeksbureau SGBO de prestaties van de gemeente Oldebroek vergeleken met andere gemeenten.

Vragenlijst
Eind 2007 heeft de gemeente Oldebroek 624 vragenlijsten verstuurd naar inwoners die gebruikmaken van de Wmo. 307 mensen (49%) vulden de vragenlijst in. De meeste van hen zijn tevreden over de manier waarop de gemeente en de verschillende zorgaanbieders de Wmo uitvoeren. Het minst tevreden waren zij over de wachttijd tussen het toekennen van hulp of een voorziening en het moment van levering van de hulp. Ook waren de invullers van de vragenlijst minder tevreden met de uitvoering van de Regiotaxi. Het meest tevreden waren zij over de behandeling bij de aanvraag en de hulpverlening door de medewerkers van de instellingen.

Vergelijking met andere gemeenten
Uit de vergelijking met andere gemeenten blijkt dat Oldebroek op geen enkele terrein uit de pas loopt. Zo zijn bijvoorbeeld de eigen bijdrage, de samenwerking met andere instanties en de voorwaarden voor toekenning van de ondersteuning vergelijkbaar met die van andere gemeenten. Natuurlijk zijn er wel verschillen, maar dat komt vooral doordat gemeenten niet gelijk zijn.

Ter inzage
De volledige evaluatie kunt u tijdens openingstijden inzien in het gemeentehuis in Oldebroek en het Dorpskantoor in Wezep. Ook staat het onderzoeksrapport op www.oldebroek.nl.