Menzis


24 juni 2008

Twentse schooljeugd fietst veilig

Met dank aan Menzis, Regio Twente, de Twentse Rabobanken en Kamer van Koophandel Oost Nederland beschikken alle Twentse basisscholen aanstaand schooljaar over hun complete behoefte aan fluorescerende fietshesjes voor hun leerlingen. De sponsorrit van vandaag heeft weliswaar niet het benodigde aantal deelnemers opgeleverd, maar de sponsoren hebben zich bereid verklaard desondanks alle benodigde 38.000 hesjes te zullen bekostigen.

Sponsor fietstocht

De door Stichting Twente Fietst voor vandaag opgezette fietstocht voerde langs alle 14 Twente gemeenten (in 14 etappes, met 14 opstapplaatsen cq stempelposten). Deelnemers konden alle etappes fietsen, maar ook slechts één of enkele etappes. Het sponsorritkarakter hield in dat de sponsoren zich hadden verplicht aan een zeer simpele regel: "één etappe = één stempel = één hesje".

Een eerste rondgang langs de stempelposten, direct om 16:00 uur na afsluiting van het evenement, geeft als eerste indicatie een redelijk aantal stempels, maar mede door het drukkende en uiteindelijk slechte weer van de middag tegelijkertijd een ontoereikend aantal stempels.

Desondanks hebben Menzis, Regio Twente, de Twentse Rabobanken en Kamer van Koophandel Oost Nederland al aangegeven toch de financiering van alle benodigde 38.000 hesjes op zich te zullen nemen. Zij gaan hiertoe over omdat ze het belang van de actie volledig onderschrijven en graag bijdragen aan de zichtbaarheid van fietsende kinderen in het verkeer, vooral ook in de wintermaanden.

Stichting Twente Fietst in een initiatief van Rotaryclub Enschede-Noord.