Ministerie van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer

Minister werft deelnemers voor inburgeringcursus

23-06-2008

Minister Vogelaar voor Wonen, Wijken en Integratie heeft zondag in de Haagse wijk Bouwlust meegeholpen inburgeraars enthousiast te maken voor het volgen van een inburgeringscursus.

De gemeente Den Haag organiseert sinds juli 2007 zogeheten inburgeringsdagen, ook bekend als Concordiadagen . Tijdens deze dagen krijgen inburgeringsplichtigen voorlichting over hun mogelijkheden om een inburgeringstraject te volgen. Samen met de inburgeraar wordt bekeken wat diens wensen zijn en op welke manier en in welk tempo hij of zij het best kan inburgeren.

Enkele honderden inburgeraars waren zondag op de informatiedag afgekomen. Na een intakegesprek, onder meer met de minister en de Haagse wethouder Baldewsingh, konden ze zich direct aanmelden voor een inburgerinsgtraject bij taalaanbieder Mondriaan.

Vogelaar was onder de indruk van de Haagse aanpak: Het is een fantastisch voorbeeld voor andere gemeenten, midden in de wijk en heel praktisch. En wat me ook zo aanspreekt is dat er direct wordt afgesproken wanneer mensen met hun cursus kunnen beginnen. In haar toespraak benadrukte de minister dat inburgering vooral een kans is die mensen met beide handen moeten aangrijpen.

Bekijk een videoverslag van de bijeenkomst:

fragment uit video


* Download deze video


Zie het origineel

+ Video voor Apple Quicktime Player Video | 22-06-2008 | mp4,
1.49, 5.6 MB

+ Video voor Windows Media Player Video | 22-06-2008 | wmv,
1.49, 5.7 MB

+ Video voor mobiel gebruik Video | 22-06-2008 | 3gp, 1.49, 1.0 MB