Energiebesparingen tot 30% en forse CO2-reducties

24/06/2008 10:02

PR Newswire

SINT NIKLAAS, België, June 24 /PRNewswire/ --

- Europese hoofdkwartieren en winkelcomplexen volgen voorbeeld van Europese Commissie met zonnewerende en energiebesparende glasfolie van Luxasolar

Naar het goede voorbeeld van de Europese Commissie laten steeds meer Europese hoofdkwartieren en winkelcomplexen hun ramen bekleden met Luxasolar Clear View, in de strijd tegen de opwarming van de aarde en... de stijgende brandstofkosten. Doordat de 2.300m2 binnenramen van het gebouw van de Europese Commissie-DG Milieu te Brussel bekleed werden met de zonnewerende én energiebesparende gemetalliseerde glasfolie, realiseert het nu al zijn vooropgestelde besparingsnormen. Luxasolar leidt immers niet alleen tot 30% energiebesparingen in zomer én winter, maar ook tot een zeer grote reductie van CO2-emissies, verantwoordelijk voor de massale uitstoot van broeikasgassen. De stijgende brandstofprijzen zorgen er voor dat de tijdspanne van de gewaarborgde 'return on investment' ook steeds minder wordt dan 2 á 3 jaar.

Volgende bedrijven, bekleed met Luxasolar, realiseerden al spectaculaire CO2-reducties:


- DHL Worldwide European Headquarters: 2.500m2 folie, CO2-reductie van 195.000 Kgr/jaar

- Tour Generali, 4.000m2, - 312.000 Kgr/jaar

- Swiss Réassurance (Paris), 1.000m2, - 70.000 Kgr/jaar
- ING Shopping Center, 1.500m2, - 117.000 Kgr/jaar

- Toyota-Lexus Europe, 1.000m2, - 78.000 Kgr/jaar

- Dr. Oetker Bielefeld, 1.100m2 - 82.000 Kgr/jaar

Concept

Luxasolar Clear View is een Belgisch, revolutionair concept dat een innoverende en milieuvriendelijke oplossing biedt voor warmte- en gebouwenbeheersing. De glasfolie bestaat uit hoogwaardige, gelamineerde polyesterlagen die van binnen uit tegen het glasraam worden gekleefd terwijl de optische doorkijk optimaal blijft. Veel belangrijker is dat het de infrarode warmtestralen voor 93% buiten houdt en de binnentemperatuur verlaagt met 6 tot 9(graden)C. Een optimaal thermisch comfort dus. De UV-stralen worden voor 99% tegengehouden waardoor geen verkleuring meer optreedt van tapijten, meubilair, kunstwerken... Schittering op PC- en TV-screens behoort eveneens tot het verleden. Uniek is ook dat Luxasolar de enige producent is die de efficiënte warmtewerende folie niet alleen op verticale maar ook op schuine beglazing kan plaatsen.

Waarom Luxasolar?

Luxasolar profileert zich sowieso als een perfecte
Kyoto-oplossing voor wie geen airco of koelingsysteem heeft. Wie dat wel heeft, ziet zijn installatie op bepaalde lentedagen en zeker in de zomer op volle toeren draaien, met een zware energiefactuur tot gevolg. Dit resulteert in een gebrek aan thermisch comfort en verminderde arbeidsprestaties. Bovendien is airco niet bevorderlijk voor de gezondheid, noch het klimaat. Op basis van het nieuw klimaatmodel dat rekening houdt met het broeikaseffect, zal Europa de komende decennia nog vaker geteisterd worden door (abnormale) hittegolven. Dat zal leiden tot extra aircotoestellen en dus extra uitstoot.

Energiebesparingen & ROI

Energiebesparingen voor gebouwen uitgerust met airco én met Luxasolar bedragen tijdens de maanden mei tot oktober gemiddeld 30%. Hun return on investment is er al na 2 á 3 jaar. Maar vaak steeds korter, gezien de stijgende brandstofprijzen. In de zomer realiseert Luxasolar dus temperatuursdalingen tussen 6 en 9(graden)c en wordt de zonnewarmte naar buiten gereflecteerd. Tijdens de winter werkt het effect in beide richtingen. Door zijn unieke samenstelling wordt de opgewekte warmte van de verwarming dan teruggekaatst in de kamer. Dit geeft in de winter een gemiddelde energiebesparing van 17 tot 25% afhankelijk van het glastype.

Uitgebreid getest

Luxasolar is momenteel Europees marktleider op het vlak van energiebesparende glasfolies en staat in voor de ontwikkeling en distributie. De Luxasolar Clear View glasfolies werden getest volgens de Europese normen (NBNEN410, 12898 en 673). De voorbije jaren zijn in Europa al heel wat projecten gerealiseerd met Luxasolar in kantoor- en residentiële gebouwen, ziekenhuizen, bejaardentehuizen... waarbij de energiebesparende eigenschappen uitgebreid werden bewezen.

Info Luxasolar Clear View: http://www.luxasolar.eu +32(0)3766-18-40, info@luxasolar.eu . Demonstratiefilmpje op de website. High resolution foto's gebouw Europese Commissie en andere gebouwen te downloaden op http://www.luxasolar.eu/photos

SINT NIKLAAS, België, June 24 /PRNewswire/ --
PERSCONTACTEN: Woordvoerder Luxasolar: Ing. Luc Michiels, managing director, Luxasolar Clear View, +32(0)495-208-207, +32(0)3766-18-40. Persrelaties: phibo press communication, +32(0)477-24-64-43, phibo@telenet.be






-