Persberichten Heuvelrug, 09.50 uur

Utrecht, 24-06-2008

Politie zoekt getuigen

VEENENDAAL De politie is op zoek naar getuigen die hebben gezien dat op woensdag 18 juni, rond 05.55 uur, op de Kerkewijk nabij het station van Veenendaal-Centrum een 21-jarige vrouw uit een rijdende auto sprong.

De vrouw was die nacht door een jongen, die zij op een feest had leren kennen, in zijn auto meegenomen om naar huis te worden gebracht in Ede. Aangekomen in Veenendaal begon de jongen intieme voorstellen te doen en trachtte hij haar te zoenen. Toen het slachtoffer kenbaar maakte daar niet van gediend te zijn, sloeg hij haar en wilde hij terugrijden naar de plaats van herkomst. Het slachtoffer wilde het niet zover laten komen en liet zich ter hoogte van het NS-station uit de auto vallen. Op dat moment reed daar een bestelbusje dat nog claxonneerde, maar de identiteit van deze getuigen is de politie niet bekend.

De vrouw liep tengevolge van de val uit de auto letsel op aan haar enkel en knie en deed aangifte.

De politie is direct met een onderzoek gestart en heeft al een aantal mogelijke getuigen gehoord, maar dit heeft nog niet geleid tot het bekend worden van de identiteit van de verdachte of zijn auto. De politie verzoekt de onbekende inzittenden van het bestelbusje, en eventuele ander onbekende getuigen, zich te melden bij de politie van het district Heuvelrug via het telefoonnummer 0900-8844. Anoniem bellen kan via het meldingsnummer 0800-7000.

Geslotenverklaring gecontroleerd

OVERBERG De politie heeft maandag 23 juni tussen 08.00 en 08.30 uur de geslotenverklaring op de Haarweg gecontroleerd.

Zes automobilisten negeerden het verbodsbord en kregen een bekeuring.

Onder invloed

VEENENDAAL De politie heeft maandag 23 juni om 23.00 uur een 60-jarige inwoonster van Veenendaal aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol en medicatie.

Een getuige zag de vrouw met haar auto het bos bij Prattenburg verlaten en merkte dat de vrouw onzeker reed. De gewaarschuwde politie lukte het de vrouw op de Industrielaan tot stoppen te krijgen, waarbij bleek dat zij onder invloed was van alcohol en mogelijk andere, de rijvaardigheid belemmerende, middelen. Een arts nam bloed van de verdachte af dat wordt onderzocht op de aanwezigheid van deze stoffen.

De verdachte kreeg een rijverbod van 24 uur en een proces-verbaal.