Wie je bent steeds belangrijker bij een 'job match'

24/06/2008 10:06

PR Newswire

UTRECHT, the Netherlands and AMSTERDAM, June 24 /PRNewswire/ --
- Zoeksysteem ELISE gaat JobTrack 22 procent betere resultaten bezorgen UTRECHT, the Netherlands and AMSTERDAM, June 24 /PRNewswire/ -- JobTrack, een van de grootste vacaturesites van Nederland, voert zijn kansen op succesvolle bemiddeling naar werk fors op. De speciale zoektechnologie ELISE van de Utrechtse softwareproducent WCC weegt behalve kennis, vaardigheden en persoonlijke voorkeuren van de banenzoeker ook het persoonlijkheidsprofiel mee in diens online zoektocht naar een baan.

In de Verenigde Staten maakt ondermeer de vacaturesite van The Washington Post sinds 2005 gebruik van WCC's dynamische zoekmethode. The Washington Post zag sinds de ingebruikname het aantal succesvolle bemiddelingen met 22 procent stijgen. JobTrack verwacht de komende twee jaar ook een dergelijke verbetering te realiseren.

Harold Rimmelzwaan, directeur JobTrack: "Het gaat bij echt goede bemiddeling om het koppelen van de beste kandidaat aan de meest passende functie. Met ELISE zijn wij als eerste vacaturesite in Nederland in staat niet alleen iemands capaciteiten mee te laten wegen maar ook zijn/haar persoonlijke voorkeuren. Dat laatste geeft the finishing touch aan het bemiddelingstraject."

Op maat

Softwareproducent WCC benadrukt de toegevoegde waarde van zijn zoeksysteem ELISE. "De traditionele zoektechnieken laten je vooral zoekcriteria stapelen, om vervolgens doodleuk als zoekuitkomst te melden dat er geen resultaten zijn gevonden", constateert Peter Went, directeur van WCC. "Uitermate teleurstellend voor de banenzoeker die juist denkt met een volledige CV de vacature op maat te vinden."

Relevantie

ELISE werkt dit manco weg, vooral door alle onderdelen van iemands profiel afzonderlijk te wegen. Dat kunnen behalve het opleidingsniveau heel individuele overwegingen zijn zoals de voorkeur voor een baan in de directe omgeving, de wens om bij een internationale organisatie te werken of een maximale werkweek van drie dagen.

Went: "In het algemeen is het zo dat je een 'no result' krijgt als er geen perfecte 'match' is. Met ons persoonlijke systeem krijgt je CV een veel grotere relevantie en dat vertaalt zich ook naar de zoekresultaten. Komt een vacature voor zo'n 70 procent overeen met je zoekopdracht, dan laat ELISE dat gewoon zien. En daarbij krijg je dan ook nog tips hoe je de relevantie naar 90 procent kunt verbeteren, bijvoorbeeld door concreet bepaalde cursussen of training te adviseren."

Feedback

Een extra functionaliteit is verder dat ELISE écht interactief werkt. De kwalitatief betere zoekresultaten wijzen kandidaten soms op bepaalde vaardigheden of karaktereigenschappen die ze mogelijk vergeten waren toe te voegen aan hun CV. "Die feedback vinden we enorm belangrijk, want daarmee onderscheiden we ons van de concurrentie," stelt Harold Rimmelzwaan van JobTrack.

Over WCC

WCC Smart Search & Match, opgericht in 1996, ontwikkelt intelligente software voor bedrijven die hoge eisen stellen aan de zoekfuncties van hun programma's. De technologie van WCC wordt wereldwijd gebruikt bij de meest vooraanstaande uitzendconcerns (Adecco, Randstad, USG People en Robert Half) en de Ministeries van Sociale Zaken & Werkgelegenheid in verscheidene landen (Nederland, Duitsland, Frankrijk, Groot-Brittannië, België, Italie en de VS) Voor meer informatie kunt u terecht op http://www.wcc-group.com.

Over JobTrack

JobTrack.nl is met 700.000 bezoekers per maand de grootste vacaturesite van Nederland voor de mbo- en hbo-doelgroep. JobTrack.nl biedt een breed scala aan diensten aan die mee helpen bepalen welke baan het beste bij je past. JobTrack is een onderdeel van Wegener N.V. Via haar werkmaatschappijen van Wegener bereikt JobTrack zo'n 1,7 miljoen werkzoekenden. Meer informatie is terug te vinden op http://www.jobtrack.nl.

Postal: P.O. Box 40256, 3504 AB Utrecht; Visitors: Savannahweg 17, 3542 AW Utrecht, The Netherlands. Press contact WCC: Alexandra Buytendijk, abuytendijk@wcc-group.com , http://www.wcc-group.com , Tel NL +31-30-750-3200, US +1-866-606-2121, mobile +31-653-22-5737.






-