Gemeente Steenbergen

Gemeente doet niet mee aan Entente Florale

Het college van burgemeester en wethouders heeft op 17 juni 2008 besloten om de deelname van de gemeente Steenbergen aan de competitie Entente Florale in te trekken. De terugtrekking is een gevolg van het herzien van prioriteiten in het belang van de inwoners van de gemeente.

In het najaar van 2007 heeft de gemeente Steenbergen zich aangemeld voor de competitie Entente Florale. Dit betreft een landelijke groenwedstrijd in de categorie dorpen en steden waar elk jaar 5 gemeenten strijden om de titel "Groenste dorp van Nederland". De gemeente Steenbergen had zich ingeschreven voor de kern Steenbergen. De inschrijving heeft mede plaatsgevonden op verzoek van de Stichting Entente Florale, die een kansrijke deelname van Steenbergen voorzag. Deelname zou het draagvlak bij inwoners en politiek voor openbaar groen vergroten.

De gemeente heeft binnen de ambtelijke organisatie de prioriteiten bijgesteld op basis van de planning, het uitvoeringsprogramma en het personeel dat beschikbaar is. De druk binnen de afdeling Realisatie en Beheer was zo hoog, dat werkzaamheden werden uitgesteld of helemaal geen doorgang meer konden vinden om zodoende tot een passende werkplanning te komen.
Het college van b en w heeft bij de herziene planning gelet op de belangrijkheid van projecten en is van mening dat luxe projecten niet die belangrijkheid hebben waar de inwoners van Steenbergen op wachten. Entente Florale is zo'n luxe project. Daarnaast moet de gemeente voor deze competitie veel beleidsmatig en uitvoerend werk verrichten, waarvoor inhuur van extern personeel noodzakelijk is. Dit laatste zou de gemeente onnodig extra geld gaan kosten.

Burgemeester en wethouders hebben daarom weloverwogen besloten zich terug te trekken uit de competitie Entente Florale.