AutoRai

Jeroen Bleekemolen leidt Porsche Mobil1 Supercup na winst

(6/24/2008)
Op het circuit van Nevers Magny-Cours in het voorprogramma van de Franse Formule 1-Grand Prix heeft Jeroen Bleekemolen de vijfde race van het seizoen in de Porsche Mobil1 Supercup op zijn naam geschreven. Voor Bleekemolen, die uitkomt voor het team Jetstream Motorsport, was het zijn tweede overwinning van het seizoen.

Doordat zijn naaste concurrent, de Duitser Jan Seyffarth, na problemen in de kwalificatietraining in de wedstrijd niet verder kwam dan de achtste plaats, gaat Bleekemolen na zes van de twaalf races nu alleen aan de leiding in de stand van het rijderskampioenschap. Tevens staat hij daarmee vast als âHalbzeitmeisterâ, zoals dat in Duitsland genoemd wordt. In de tussenstand heeft Bleekemolen nu een voorsprong van twaalf punten op Seyffarth.

Jeroen Bleekemolen lijkt momenteel niet te stoppen. Eind mei behaalde hij op het stratencircuit in Monte Carlo zijn eerste zege van het seizoen in de Porsche Mobil1 Supercup in wat algemeen als de belangrijkste race van het jaar beschouwd wordt. Vorige week won hij samen met oud-Formule 1-coureur Jos Verstappen en teameigenaar Peter van Merksteijn met de Porsche RS Spyder van Van Merksteijn Motorsport by Equipe Verschuur de LMP2-klasse tijdens de 24 Uur van Le Mans. En nu vierde hij in Magny-Cours zijn tweede overwinning van het jaar in de Porsche Mobil1 Supercup. âDe startfase was enigszins vreemd, want de Fransman Armindo, die als eerste mocht vertrekken, kreeg zijn motor niet gestart. Iedereen verwachtte, dat de start zou worden uitgesteld, maar dat bleek niet het geval. Zo pakte ik de leiding en kon deze de hele race vasthoudenâ, aldus Bleekemolen na afloop van de wedstrijd.

Jaap van Lagen, die uitkomt voor het Damac Kadach Racing Team, maakte er met zijn tweede plaats een Nederlandse dubbelzege van. De coureur uit Ede eindigde voor de tweede maal dit seizoen op het podium. âSamen met Jeroen Bleekemolen kon ik enigszins van de rest van het veld weglopenâ, vertelde hij. Viervoudig Supercup-kampioen Patrick Huisman (IRWIN Racing) eindigde als vierde net naast het podium. De overige vier Nederlandse deelnemers in de Porsche Mobil1 Supercup, Tim Buijs (Bleekemolenâs Race Planet), Paul van Splunteren en Simon Frederiks (beide HSF Porsche Eindhoven) en Sebastiaan Bleekemolen (Bleekemolenâs Race Planet) eindigden als kwartet op de plaatsen 17 tot en met 20.