AutoRai

Miljoenste Suzuki Swift een feit

(6/24/2008)
Een ongekend succes voor de Suzuki Swift: eind mei stond de productieteller van de verkoophit op meer dan één miljoen exemplaren. Nog nooit eerder bereikte een compacte Suzuki deze mijlpaal zo snel.

Al na drie jaar en acht maanden overschreed het aantal geproduceerde Suzuki Swifts het aantal van een miljoen. Dat is sneller dan bij welke andere compacte Suzuki tot nu toe. Suzuki verkoopt de Swift in 115 landen. Het merk begon de productie van de Swift in september 2004 in thuisland Japan. Niet lang daarna startte de productie van de eigentijdse Suzuki ook in Hongarije, India en China. Tegenwoordig bouwt Suzuki de Swift tevens in Indonesië en Maleisië.

De populaire Swift is er in zowel een driedeurs- als een vijfdeursversie en combineert een aansprekend design met dynamische rijeigenschappen. Suzuki levert de Swift naar keuze met een pittige
1.3-liter-benzinemotor (92 pk/68 kW), een krachtige
1.5-liter-benzinemotor (102 pk/75 kW) en een extra zuinige
1.3-liter-dieselmotor (75 pk/55 kW). De opwindende Swift Sport heeft een 16-kleps 1.6-liter-benzinemotor met 125 pk/92 kW.

Er is al een Swift vanaf ⬠10.899,- (driedeurs). De meerprijs voor de vijfdeursuitvoering bedraagt ⬠500,-.

Swift Bandit
Suzuki breidde onlangs de productlijn uit met de Swift Bandit: een rijk uitgeruste sportieve versie van de Swift. Standaard op deze uitvoering zijn onder meer climate control, elektrisch te bedienen buitenspiegels en ramen vóór, lichtmetalen velgen, mistlampen vóór, een radio/CD-/MP3-speler, sportstoelen vóór, een dakspoiler, elektrische stuurbekrachtiging, centrale deurvergrendeling met afstandsbediening en een sleutelvrije startfunctie. Suzuki levert de gelimiteerde Swift Bandit met de 1.3-liter-benzinemotor en handgeschakelde vijfversnellingsbak. Met een consumentenprijs vanaf ⬠14.999,- voor de driedeurs en vanaf ⬠15.499,- voor de vijfdeurs is de Swift Bandit zeer scherp geprijsd.