Gemeente Veenendaal


Vastgoedmonitor WERV-regio gepresenteerd

Tijdens het drukbezochte symposium van Vastgoedmonitor WERV op woensdag 18 juni werd de Vastgoedmonitor 2008 gepresenteerd. Ruim 150 genodigden zagen hoe de burgemeester van Veenendaal de Vastgoedmonitor 2008 in ontvangst nam in het Forum gebouw van de Universiteit van Wageningen.

De Vastgoedmonitor biedt belangrijke inzichten in de vastgoedontwikkelingen in het economisch kerngebied WERV. Dit rapport is tot stand gekomen in samenwerking met Bureau Middelkoop uit Haarlem. De heer Gert Middelkoop, oprichter van Bureau Middelkoop: "Een van de belangrijkste conclusies van de Vastgoedmonitor 2008 is dat de politiek keuzes moet maken. De WERV regio kan namelijk alleen doorgroeien tot een succesvol en stabiel economisch kerngebied als men gebruik gaat maken van de complementariteit van de vier kernen."

Complementariteit

De Vastgoedmonitor 2008 laat zien dat elke kern binnen de WERV regio zijn eigen onderscheidende kwaliteiten heeft op het gebied van wonen,werken, leren en ontspanning. Het rapport bevat daarom een oproep aan de politiek om deze kwaliteiten te benoemen en ook te gaan benutten. Gert Middelkoop: "Op dit moment zijn er nog bepaalde punten waarop de gemeentes elkaar beconcurreren. Dat bevordert de samenwerking binnen het economisch kerngebied niet."

Succesvol initiatief
De burgemeester van Veenendaal, Mr. T. Elzenga, nam het eerste exemplaar van de Vastgoedmonitor 2008 in ontvangst. Elzenga over de Vastgoedmonitor: "Ik ben blij met dit initiatief van de stichting Vastgoedmonitor WERV. Het rapport bevat ook dit jaar weer zeer goede adviezen. Graag ga ik daar het komende jaar samen met de politiek in de WERV regio en de vastgoedbranche mee aan de slag." Daarnaast nodigde hij de stichting uit om de Vastgoedmonitor van 2009 in Veenendaal te presenteren.

Vastgoedmonitor WERV regio

De stichting Vastgoedmonitor WERV regio is begin 2007 opgericht op initiatief van Nick de Boer, Egbert Janssen, Kees de Jong en Hans Koopman. Deze ondernemers uit de vastgoedbranche in de WERV regio werken met deze stichting aan een compleet overzicht van alle vastgoedontwikkelingen in de regio.