Persbericht Regionaal, 10.40 uur

Utrecht, 24-06-2008

Groene controle

Regionaal De Politie Milieudienst heeft zondag 22 juni een controle gehouden in meerdere gemeenten op de Utrechtse Heuvelrug en het watergebied in het westen van de provincie.

De controle werd uitgevoerd in samenwerking met ambtenaren en medewerkers van het Recreatieschap, de Boswachterij, Hengelsportverenigingen, het Utrechts Landschap, Natuurmonumenten en de Koninklijke Marechaussee.

In het bosrijke gebied van de Utrechtse Heuvelrug werden vijf mountainbikers bekeurd omdat zij buiten de toegestane paden hun hobby beoefenden en drie hondenbezitters beboet omdat zij de hond niet hadden aangelijnd.

In het watergebied van de gemeenten Vinkeveen, Loosdrecht en Houten werd een controle van de Visserijwet en het
Binnenvaartpolitiereglement gehouden. Acht vissers kregen een bekeuring omdat zij zich niet hielden aan de regels en voorschriften. Drie schippers werden beboet omdat zij niet in het bezit waren van een vaarbewijs of geen gebruik maakten van de dodemansknop.

Windbuks

Tijdens de controle stuitten de ambtenaren ook op een hoeveelheid gedumpt afval in een zandput langs de Rijksweg A1 in Amersfoort. De herkomst van dit vuil wordt nader onderzocht. Op de Oude Veensegrindweg in Rhenen zagen opsporingsambtenaren een 43-jarige inwoner van Veenendaal met een windbuks schieten. De buks werd inbeslaggenomen en de man kreeg een proces-verbaal.