Mobieltjes dragen bij aan mobiliteit

24/06/2008 11:06

Stichting Hulphond

Stichting Hulphond gaat zeven nieuwe pups aankopen die opgeleid zullen worden tot hulphond. De aankoop wordt mogelijk gemaakt door de mobieltjesactie van Stichting Hulphond en Eeko(R). Voor deze actie kunnen particulieren en bedrijven oude mobiele telefoons insturen; voor ieder ingeleverd exemplaar ontvangt Stichting Hulphond een vergoeding van Eeko(R).

De samenwerking tussen het recyclebedrijf en de stichting ontstond vorig jaar. Recent werd de eerste opbrengst van de inzamelactie bekend toen Eeko(R) directeur Gerhard van Klaveren een cheque van 7500 euro overhandigde aan Willy Bos, adjunct directeur van Stichting Hulphond. "Deze actie toont aan dat de zorg voor het milieu en hulp aan medemensen hand in hand kunnen gaan. Dit bedrag stelt ons in staat nieuwe pups aan te kopen en op te leiden tot hulphond. Eenmaal volleerd zullen zij de mobiliteit van hun baas met een functiebeperking enorm vergroten.", aldus Willy Bos.

Stichting Hulphond

Stichting Hulphond leidt hulphonden op voor mensen met een lichamelijke of auditieve handicap of epilepsie. Een hulphond biedt praktische hulp, zoals kleren aan- en uitdoen, op licht- en liftknoppen drukken en post en andere dingen oprapen. Ook sociaal-emotioneel heeft een hulphond een belangrijke functie. Mensen met een hulphond zijn zelfstandiger, onafhankelijker, hebben meer sociale contacten en voelen zich meer geaccepteerd.

Eeko(R)

Eeko(R) is een geregistreerd handelsmerk van Van Klaveren CCC. Eeko(R) staat symbool voor eekhoorn en ecologie; voor inzamelen en voor evenwicht in de natuur. Zij ondersteunen particulieren, (basis)scholen, bedrijven, organisaties en instellingen door hen een deel van de milieuzorg uit handen te nemen. Dit door middel van de inzameling van lege printercartridges en gebruikte mobiele telefoons. Zij bieden hiertoe service en gemak. Duurzaam ondernemen staat voor hen centraal.

Een foto van dit onderwerp is (rechtenvrij) beschikbaar op ANP Fotonet (www.anp-photo.nl) en zichtbaar op www.perssupport.nl.





http://www.hulphond.nl