Politie Drenthe

Dinsdag

Assen, 24-06-2008

Aanrijding
MEPPEL Maandagochtend heeft er op de Zomerdijk een aanrijding plaatsgevonden tussen twee personenautos. Een 48-jarige vrouw uit Meppel reed achterop de auto van een 42-jarige vrouw uit dezelfde woonplaats. De vrouw kon zich hiervan echter niets meer herinneren. De 48-jarige vrouw is daarom voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis voor onderzoek. (08-147863)

Politie houdt winkeldieven aan
EMMEN Maandagochtend heeft de politie in een supermarkt aan het Valkenveld een 58-jarige man uit Emmen aangehouden op verdenking van diefstal van twee potjes kruiden. De man was betrapt door winkelpersoneel en werd door de politie meegenomen naar het bureau voor verhoor. De man kreeg een proces-verbaal. (08-147941)

EMMEN De politie heeft maandagavond in een supermarkt aan de Houtweg een 37-jarige man uit Emmen aangehouden op verdenking van diefstal van een sixpack bier. Winkelpersoneel had de man bij zijn actie betrapt en leverde hem over aan de politie. De man werd meegenomen naar het bureau voor verhoor en kreeg een proces-verbaal. (08-148100)

Politie beboet jeugd voor baldadigheid
EMMEN Maandagochtend heeft de politie drie 16-jarige jongens uit Exloërveen, Valthermond en Lindloh beboet voor baldadigheid. De jongens waren een vuurtje aan het stoken. Zij hebben het vuurtje uitgemaakt en opgeruimd. (08-147938)

Politie verwijdert hennepplanten
NOORDSCHESCHUT De politie heeft maandagochtend aan de Modderwijk 21 hennepplanten verwijderd. De planten waren in een bosje in de grond geplant. De eigenaar kan een proces-verbaal tegemoet ziet. (08-147923)

Auto over de kop in sloot
HOLLANDSCHEVELD Maandagavond is een 45-jarige bestuurster uit Emmen met haar personenauto over de kop geslagen. Ze raakte met de auto in de berm en kreeg haar voertuig niet meer onder controle, waarop zij in de sloot over de kop sloeg. De auto werd compleet vernield, maar de vrouw hield er op het eerste gezicht nauwelijks iets aan over en kon zelf uit de auto stappen. Ze werd wel ter controle overgebracht naar het ziekenhuis. (08-148132)

Bromfietsters onderuit
FLUITENBERG Maandagmiddag zijn twee zestienjarige meiden uit De Wijk na een aanrijding met hun brommer op de Fluitenbergseweg onderuit gegaan en gewond geraakt. De meiden reden samen op één brommer en namen de bocht te wijdt, waardoor zij een tegemoetkomende auto raakten en ten val kwamen. De bestuurster had geen bromfietscertificaat. De meiden werden met een ambulance overgebracht naar het Bethesda ziekenhuis in Hoogeveen ter controle en behandeling. (08-148088)

Doorrijden na aanrijding beboet
ZUIDWOLDE Maandagmiddag reed een 72-jarige vrouw uit Zuidwolde in de Hoofdstraat een 35-jarige vrouw uit Balkbrug aan. Ze reed vlak langs de vrouw en raakte haar met haar spiegel. De 35-jarige vrouw kwam te vallen, maar de 72-jarige vrouw reed door. Een voorbijganger noteerde het kenteken van de vrouw. De politie is vervolgens naar de vrouw gegaan. Ze zei dat ze niet had gemerkt dat ze de vrouw had geraakt. Ze kreeg een proces-verbaal voor het doorrijden na de aanrijding. (08-148087)

Woonboerderij afgebrand
DWINGELOO Maandagmiddag is aan de Leggeloo een woonboerderij afgebrand. De 49-jarige eigenaar en zijn 50-jarige vrouw uit Wilhelminaoord waren de pas gekochte boerderij aan het verbouwen. Rond kwart over vier stond de vrouw buiten toen zij rook uit het rieten dak zag komen. Hierop is zij de woning ingegaan om te kijken waar het vandaan kwam. In de oude koeienstal bleek vuur te zijn ontstaan. Met aanwezigen hebben ze nog geprobeerd de brand te blussen, de brandweer was inmiddels ook ter plaatse. Maar het mocht niet meer baten. De boerderij stond in mum van tijd in lichterlaaie. De vrouw werd onwel en is met een ambulance overgebracht naar het Diaconessenziekenhuis in Meppel voor controle. Ze kon daarna weer naar huis. De politie doet onderzoek naar de oorzaak van de brand. (08-148091)

Afval verbranden strafbaar
ASSEN Maandagavond heeft de politie een 20-jarige man uit Assen beboet voor het verbranden van afval in een geïmproviseerde vuurkorf. Hij had onder andere plastic vlaggetjes in het vuur gegooid. De man kreeg een proces-verbaal. De regels voor het verbranden van afval zijn vastgelegd in de gemeentelijke verordeningen. Een recreatief vuurtje, gewoon voor de gezelligheid, is toegestaan als hiervoor schoon brandhout wordt gebruikt. Maar zodra er afval in de het vuur wordt gegooid is dit strafbaar. (08-148141)

Verkeerscontrole
EMMEN Dinsdagochtend heeft de politie aan de Odoornerweg een verkeerscontrole gehouden. Er werden zes boetes uitgeschreven voor het negeren van een gesloten verklaring en één voor een verlopen APK. (08-148170)

Wilt u meer informatie over dit bericht of wilt u contact met de dienstdoende persvoorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u contact opnemen met telefoon 0592 451280.