Persberichten Rijn & Venen, 10.45 uur

Utrecht, 24-06-2008

Verkeersongeval

BREUKELEN De politie kreeg maandag 23 juni om 21.00 uur een melding van een verkeersongeval op de Oud AA.

Ter plaatse werd duidelijk dat een op de weg geparkeerde vrachtauto achteruit wilde rijden. Op dat zelfde moment wilde een groepje wielrenners passeren. Dit ging echter niet vlekkeloos en twee wielrenners kwamen ten val. Een van de renners, een 44-jarige man uit Maarssen, werd met licht letsel per ambulance naar het ziekhuis vervoerd.

Diefstal

WILNIS - Op maandag 23 juni, om 22.00 uur kreeg de politie een melding van diefstal aan de Mijdrechtse Dwarsweg.

Agenten gingen ter plaatse en troffen daar de melder en twee verdachten aan. De verdachten zouden, volgens de melder, steentjes vanuit een bouwzak in een ton scheppen, om deze vervolgens mee te nemen in hun auto. De betreffende ton was eigendom van de melder. De politie heeft de twee verdachten, 32 en 25 jaar uit Leiden en Abcoude, aangehouden en ingesloten voor verhoor.

Autoruit vernield

WOERDEN - Zaterdagavond 21 juni rond 22.10 uur kreeg de politie een melding dat er een autoruit was ingeslagen op de Rubensstraat.

Ter plaatse zagen agenten een groep mensen op straat staan. Eén van deze personen, een 19-jarige man uit Woerden, bekende de autoruit te hebben ingeslagen. Hij verklaarde dit per ongeluk te hebben gedaan. Agenten hebben de man aangehouden.

Twee van zijn vrienden, 24 en 31 jaar oud en eveneens afkomstig uit Woerden, probeerden de aanhouding te beletten en zijn eveneens aangehouden. Hierbij is de 31-jarige man door een politiehond in zijn been gebeten. De verdachten zijn overgebracht naar het politiebureau en ingesloten voor verhoor.

Onderzoek vernielingen

MAARSSEN- De politie is een onderzoek gestart naar aanleiding van vernielingen die zaterdag 21 juni gepleegd zijn in Maarssen-dorp.

Zaterdagavond rond 23.15 uur kreeg de politie een melding dat er vernielingen werden gepleegd op de Gaslaan. De verdachten zouden in de richting van het Harmonieplein gelopen zijn. Op basis van een getuigenverklaring hebben agenten drie mannen in de leeftijd van 18 jaar en afkomstig uit Maarssen aangehouden. Inmiddels is er aangifte gedaan van vernieling van een auto aan de Gaslaan en zijn aan een auto die geparkeerd stond aan het Harmonieplein vernielingen gepleegd. Ook zijn er ruiten van een bedrijf op de Gaslaan en ruiten van een bushokje aan de Straatweg ingegooid. Die politie is nog op zoek naar meer getuigen van deze vernielingen. U kunt hiervoor contact opnemen met de politie district Rijn & Venen, via 0900-8844.

Drie keer rijden onder invloed

LOENERSLOOT - In de nacht van maandag op dinsdag werd een automobilist aangehouden omdat hij te veel gedronken had. Omstreeks 00.05 uur werd de 50-jarige man uit Hilversum gecontroleerd op de Provinciale weg N201. Hij bleek te hebben gedronken en blies op het bureau 690 ug/l. De man moest zijn rijbewijs inleveren en tegen hem is proces-verbaal opgemaakt. De man kon vervolgens het bureau verlaten.

Omstreeks 02.10 uur zagen agenten de man toch weer rijden op de N201 in Vreeland. Hij werd weer aangehouden en meegenomen naar het bureau. Hij blies nu 550 ug/l. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt voor het rijden onder invloed en het rijden tijdens een rijontzegging.

De man werd vervolgens met een taxi bij het bureau opgehaald. Gezien het voorgaande vertrouwden de agenten het niet en gingen naar Vreeland om te kijken op de hardleerse man toch niet weer ging rijden. En jawel, omstreeks 03.20 uur werd de man afgezet bij zijn auto en wilde weer gaan rijden. Weer werd hij aangehouden voor het rijden onder invloed en blies nu 420 ug/l. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt en nu werden de autosleutels van de man afgepakt.