ABVAKABO FNV

Cao-overleg KPN Contact opgestart

Op 12 juni jl. is het overleg over de cao voor KPN Contact tussen directie en vakbonden opgestart. De looptijd van de huidige cao KPN Contact verstrijkt op 1 juli aanstaande.

Door KPN Contact is ingezet op kostenbeheersing omdat de kosten van KPN Contact naar het oordeel van de directie nog steeds boven die van de markt liggen. Door de vakbonden is ingezet op marktconforme inkomensverbetering en het (weer) onderbrengen van de arbeidsvoorwaarden van KPN Contact in de cao van KPN. Eerder hebben partijen al afgesproken dat het vorig jaar gesloten convenant zal worden geëvalueerd tijdens deze besprekingen.

Het overleg stond vooral in het teken van het voorstel om de arbeidsvoorwaarden van de medewerkers van KPN Contact onder te brengen in de cao KPN. Naar het oordeel van de bonden kan dat, omdat de cao van KPN sinds kort verschillende functiegroepen (`loonlijnen') onderscheidt. De medewerkers van KPN Contact zouden dus goed als eenheid in de cao KPN kunnen worden ondergebracht. Naar het oordeel van de vakbonden zitten er veel voordelen aan het opnieuw onderbrengen van de arbeidsvoorwaarden in de cao van KPN. Ook zou het de betrokkenheid van de medewerkers ten goede komen, aldus de bonden. Medewerkers van KPN Contact zouden in die situatie ook gaan vallen onder de Mobiliteitscao van KPN, waarover op dit moment ook wordt onderhandeld. Daarmee is de discussie over het opnieuw overeen te komen Sociaal Plan voor KPN Contact ook opgelost.

KPN Contact heeft aangegeven de voordelen ook te zien. Echter, de eventuele beweging naar de KPN cao mag volgens KPN Contact niet leiden tot majeure kostenverhoging, gelet op de marktpositie van KPN Contact. Partijen hebben naar elkaar uitgesproken het voorstel serieus te zullen bespreken.
Afgesproken is de aspecten rond het voorstel en de daarmee gemoeid zijnde kosten de komende weken in kaart te brengen. Begin juli wordt er verder onderhandeld.

Het overleg verliep in constructieve sfeer. De partijen streven ernaar om de medewerkers mogelijk nog voor de zomerperiode duidelijkheid te kunnen geven.