Gemeente Eersel


Kempengemeenten samen sterk voor duurzame energie

De vijf Kempengemeenten Eersel, Bergeijk, Oirschot, Bladel en Reusel-De Mierden slaan de handen ineen om hogere milieudoelen te kunnen stellen met duurzame energiebronnen. Vorige week vond daarover in Bergeijk een milieuconferentie plaats.

Door alle energie die gebruikt wordt in de Kempen duurzaam op te wekken binnen de gemeentegrenzen, willen de Kempengemeenten al in 2025 energieneutraal zijn. Dit is goed voor mens, milieu en maatschappij.

Op de Milieuconferentie, waar bestuurders, ambtenaren en bouwers elkaar ontmoetten, bleek het draagvlak om '2025' te halen ruimschoots aanwezig. Energiereductie kan bereikt worden door burgers en bedrijven bewust te maken van het belang ervan en door financiële prikkels te creëren. `'Om initiatieven in bredere zin mogelijk te maken, moeten er door gemeenten geen drempels opgeworpen worden en zal er afstemming moeten zijn tussen overheid, burgers en bedrijven. Door samen te werken moet de ambitie om energieneutraal te zijn in 2025 haalbaar zijn. Om echt iets te bereiken zullen overheid, burgers en bedrijven de handen ineen moeten slaan. De eerste stappen hiertoe zijn nu gezet'', spraken enkele aanwezigen tijdens de conferentie.