Gemeente Eersel


Eenvoudige scans voor ondernemers die maatschappelijk verantwoord willen ondernemen

Ondernemers die willen starten met maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) kunnen vandaag nog de eerste stap zetten. Via de nieuwe site www.mvotest.nl kunnen ondernemers een scan doen, die direct praktische en concrete tips oplevert.

Steeds meer ondernemers zien de kansen van MVO. De markt voor duurzame producten en diensten groeit snel. Consumenten kopen vaker `eerlijke' producten. (Grote) bedrijven kiezen voor leveranciers die aan duurzaamheidseisen kunnen voldoen. En ook de Rijksoverheid gaat in 2010 100% duurzaam inkopen; gemeenten streven naar 75% en provincies en waterschappen minstens 50%.

Klanten vragen om duurzame leveranciers

TNT plaatste onlangs een grote order bij een leverancier van duurzame bedrijfskleding: Groenendijk Bedrijfsschoenen & - kleding in Woerden. Dit mkb-bedrijf liet daarmee 12, waaronder grotere, concurrenten achter zich. Zo zijn er steeds meer voorbeelden van (kleinere) ondernemers die successen behalen met MVO.

Maatschappelijk verantwoord ondernemen speelt in op nieuwe marktbehoeften, zorgt voor motivatie en voldoening bij medewerkers en levert besparingen op (energie, transport, verzuim). MVO verbetert de reputatie en concurrentiekracht van het bedrijf. Bovendien letten banken en investeerders steeds vaker op MVO in de kredietverlening.

Direct aan de slag

Op www.mvotest.nl kan de ondernemer zijn bedrijf testen op MVO met vragen als:


* Let u bij de selectie van leveranciers op hun milieu- of sociale prestaties?

* Adviseert u uw klanten actief om duurzame producten uit uw assortiment te kiezen?

* Heeft u inzicht in de milieuaspecten van uw bedrijf (energie, papier, transport, water, etc.)?

* Stelt u uw medewerkers in staat om jaarlijks voldoende (interne) opleiding te volgen?

* Heeft u, of creëert u, binnen uw bedrijf functies die ingevuld kunnen worden door mensen die minder kansrijk lijken op de arbeidsmarkt?

Wilt u als ondernemer weten waar uw MVO-kansen liggen? Een eerste stap is snel gezet. Ga vandaag nog naar www.mvotest.nl en kies een test die past bij uw bedrijf. Het invullen van een gratis test kan al in 5 minuten. U ontdekt dan direct hoe uw bedrijf scoort op MVO en u ontvangt praktische tips.

Kijk ook op www.mvonederland.nl voor voorbeelden van collega-ondernemers, handige stappenplannen en tips.

Informeer bij uw gemeente en kamer van koophandel hoe zij u hierbij verder kunnen helpen!