Politie Haaglanden

Persberichten 24 juni

Haaglanden, 24-06-2008

Getuigen tasjesroof gezocht
Den Haag De recherche van Bureau Scheveningen zoekt getuigen van een tasjesroof, maandag 23 juni rond 19.00 uur op de Gevers Deynootweg. Een 48-jarige vrouw uit Vleuten liep samen met haar vriend in de richting van het Kurhaus toen zij hoorden dat van achteren een scooter naderde. Op het moment dat de scooter naast de vrouw reed, werd met kracht de tas van haar schouder gerukt. De vriend van de Vleutense kon nog maar net voorkomen dat de vrouw viel. De twee daders gingen er met de tas van het slachtoffer vandoor in de richting van het Kurhaus. Heeft u maandagavond iets gezien van deze tasjesroof, neemt u dan contact op met de recherche van Bureau Scheveningen via nummer 0900-8844. Blijft u liever anoniem, bel dan met Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.

Brutale inbreker steelt auto
Den Haag Een 52-jarige Hagenaar keek maandagochtend 23 juni erg vreemd op toen hij om 10.20 uur een onbekende man in zijn woning aan het Westeinde zag staan. De Hagenaar was in de veronderstelling dat de onbekende man verdwaald was en per ongeluk in het privégedeelte terecht was gekomen. De Hagenaar begeleidde de onbekende man naar het bedrijfsgedeelte en ging weer terug naar zijn woning. Daar bemerkte hij dat zijn aktetas openstond en dat zijn autosleutels en een andere sleutelbos waren weggenomen. De Hagenaar sprintte naar buiten, maar de onbekende man was er al met zijn auto vandoor.

Te jong voor een crossmotor
Den Haag Een 5-jarige jongen is maandagmiddag 23 juni om 16.35 uur gewond geraakt toen hij met een crossmotor onderuit ging op de Spijkermakerstraat. Het slachtoffertje wilde, in het bijzijn van zijn vader, zijn rijkunsten laten zien aan de andere kinderen in de straat en kwam ten val. Hierdoor raakte hij gewond aan zijn gezicht. Hij werd door zijn vader naar het ziekenhuis gebracht waar hij aan zijn verwondingen werd geholpen. Politieagenten hebben de vader nadrukkelijk op zijn verantwoordelijkheden gewezen.

Diefstal uit auto opgelost
Den Haag Een getuige zag in de nacht van maandag op dinsdag 24 juni rond 01.30 uur dat een 39-jarige Hagenaar zich verdacht ophield bij een geparkeerde auto in de Antheunisstraat. Hij herkende de auto als die van een buurman en stuurde de verdachte weg. Toen de getuige het verhaal vertelde aan zijn broer, besloot deze voor de zekerheid zijn eigen auto ook even te controleren. De 44-jarige Hagenaar ontdekte dat het frontje uit zijn auto was weggenomen. De broers gingen op onderzoek uit en troffen de verdachte aan in een portiek van de Antheunisstraat. Het frontje lag naast de verdachte op de grond. Gealarmeerde politieagenten namen de Hagenaar mee naar het politiebureau. Hij bleek ook nog een boete open te hebben staan van 280 euro. De verdachte zit nog vast.

Snelheidscontrole
Den Haag Tijdens een snelheidscontrole op de Bezuidenhoutseweg controleerde Politie Haaglanden maandag 23 juni tussen 12.30 en 16.30 uur 730 bestuurders. In totaal kunnen 103 passanten een bekeuring voor het overschrijden van de maximum snelheid tegemoet zien. De hoogst gemeten snelheid was 86 km/uur waar 50 km/uur is toegestaan.

Feestganger op slooptoernee
Den Haag Het handhavingsteam zag maandagmiddag 23 juni rond 17.00 uur een 43-jarige Hagenaar tegen een auto trappen. De verdachte had op een feestje te diep in het glaasje gekeken en besloot vervolgens het verkeer te gaan regelen op de Meppelweg. Buiten het feit dat hij tegen een auto trapte, brak hij van een andere auto een ruitenwisser af. Het handhavingsteam hield de verdachte aan. Aan het politiebureau bleek de Hagenaar nog een boete open te hebben staan van 140 euro. De 43-jarige verdachte was te dronken om gehoord te worden. Hij moest eerst zijn roes in een cel uitslapen.

Achtervolging scooterrijder
Den Haag Een motoragent zag in de nacht van maandag op dinsdag 24 juni rond 0.30 uur een groepje jeugd met scooters door een park aan de Monsterseweg rijden. Toen hij besloot één van de scooterrijders (15-jarige Hagenaar) te controleren, liet deze zijn scooter achter en trok een sprint. Hij sprong bij iemand in een scootmobiel en ging er vandoor. De motoragent wist de scootmobiel in te halen en controleerde de inzittenden. De verdachte bleek bij zijn 17-jarige broer te zijn ingestapt. De 15-jarige was niet in het bezit van een rijbewijs en de scooter waar hij op had gereden stond geregistreerd als onverzekerd. De politie nam de scooter in beslag en de verdachte werd ingesloten voor verhoor.

Man vernielt abri
Den Haag Een getuige meldde maandag 23 juni rond 11.30 uur dat hij iemand een abri zag vernielen op de Escamplaan. Gealarmeerde politieagenten kregen een goed signalement en vonden de verdachte in een bushalte ter hoogte van de Houtwijklaan. Het bleek te gaan om een 39-jarige man uit Den Haag. Aan het politiebureau ontkende de verdachte de ruit van de abri te hebben vernield. De recherche onderzoekt de zaak.

Bocht te scherp voor vrachtwagen
Den Haag Een 57-jarige vrachtwagenchauffeur uit Amstelveen nam maandag 23 juni rond 12.30 uur iets te scherp de bocht op de A4 richting de A13. Hierdoor kantelde de vrachtwagen en kwam deze op zijn kant te liggen. De vrachtwagen was geladen met ongeveer 35 ton slib. De lading werd in de loop van de dag overgepompt. s Avonds kon de vrachtwagen worden opgetakeld. Niemand raakte gewond.

Vrouw licht gewond bij aanrijding
Leidschendam Een 70-jarige automobilist uit Stompwijk veroorzaakte maandag 23 juni omstreeks 17.15 uur een aanrijding op de Jan Koenenweg. De man wilde vanaf de Ondermeerweg de rijbaan oversteken, maar zag daarbij een naderende automobiliste uit Zoetermeer over het hoofd. De 30-jarige bestuurster raakte gewond aan haar nek. Zij kon na behandeling door ambulancepersoneel haar weg vervolgen. Beide autos raakten zwaar beschadigd. De politie heeft proces-verbaal tegen de Stompwijker opgemaakt.

Hagenaar op fiets zonder slot
Voorburg Door een toename van het aantal fietsendiefstallen voert de politie extra controles uit. Dit leidde op maandag 23 juni omstreeks 19.15 uur op de Prins Bernhardlaan tot de aanhouding van een 19-jarige Hagenaar. De jongen reed op een fiets zonder slot. Ook bleek het framenummer van de fiets te zijn verwijderd. De Hagenaar verklaarde dat hij de fiets voor een luttel bedrag had gekocht van een verslaafde. Hij werd aangehouden voor heling en kreeg aan het politiebureau een proces-verbaal. De politie heeft de fiets in beslaggenomen.

Speelgoedpistool in vijver
Voorburg Een trambestuurder belde op maandag 23 juni omstreeks 08.15 uur direct de politie toen hij in een vijver aan het Stationsplein een pistool zag liggen. Het zilverkleurige vuurwapen lag te ver van de kant om zonder nat pak uit het water te halen. Toen het pistool uit het water werd gehaald, bleek dat het om een klein plastic speelgoedwapen ging.

Doorgereden na aanrijding
Voorburg Een 78-jarige Voorburgse automobilist reed op maandag 23 juni omstreeks 12.00 uur weg nadat hij op de Prins Bernhardlaan tegen een geparkeerde auto was gereden. De man nam nog wel de moeite om de aangerichte schade te bekijken. Daarna stapte hij in zijn auto en reed weg. De politie heeft de Voorburger aangehouden en proces-verbaal tegen hem opgemaakt.

Halt verwijzing na winkeldiefstal
Leidschendam Een 15-jarige Haagse nam op maandag 23 juni omstreeks 13.15 uur meerdere artikelen weg uit een warenhuis in het winkelcentrum Leidsenhage. Het meisje werd daarbij op heterdaad betrapt door de bedrijfsbeveiliging. Zij bekende aan het politiebureau de diefstal gepleegd te hebben en kreeg een HALT verwijzing opgelegd. Zij zal op korte termijn een alternatieve straf ondergaan. De Haagse werd later die middag door haar ouders opgehaald.

Fietsend zonder sleutel in het slot
Rijswijk Surveillerende agenten zagen maandag 23 juni om 15.10 uur twee jongens fietsen op de Klarinetstraat. Eén van de twee, een 14-jarige jongen uit Den Haag, reed op een fiets waarvan in het ringslot geen sleutel stak. Hij verklaarde de fiets gevonden te hebben in de bosjes. Daarop hielden de agenten hem aan op verdenking van diefstal. Op het bureau kreeg de Hagenaar na overleg met zijn ouders een HALT-verwijzing.

Dure rit op motorrunner
Naaldwijk Een 21-jarige man uit Honselersdijk maakte maandag 23 juni wel een erg duur ritje op zijn motorrunner De man werd na een achtervolging door de politie voor in totaal 940 euro op de bon geslingerd. De politie wilde de bestuurder van de motorrunner om 11.15 uur op de Verdilaan in Naaldwijk controleren, maar de man reed met hoge snelheid door richting het centrum van Naaldwijk. Hij weigerde vervolgens meerdere stoptekens. De politie zette de achtervolging in. De agent achtervolgde de verdachte enige tijd en raakte hem korte tijd kwijt in de buurt van de Verspeyklaan. Toen de bestuurder bij de Catharina van Naaldwijkstraat op de motorrunner weer de poortjes uit schoot, gingen de agenten weer achter hem aan. Uiteindelijk troffen ze hem zonder voertuig aan in een van de poortjes. De man werd aangehouden en de agenten troffen verderop in een tuin de bewuste motorrunner aan. De verdachte kreeg zes boetes voor verkeersovertredingen, waaronder voor onverzekerd rijden, rijden zonder rijbewijs, geen voorrang geven, tegen de richting in rijden, rijden in het voetgangersgebied en twee keer het negeren van een stopteken. De totale boete komt uit op 940 euro.

Van alles mis
De Lier Agenten controleerden maandag 23 juni om 21.40 uur een automobilist op de Burgemeester van Doornlaan. De auto reed slingerend over de weg, waarop de agenten de 40-jarige bestuurder uit Delft een blaastest lieten afleggen. Hij blies een uitslag van 840 ugl, wat inhield dat zijn rijbewijs ingevorderd moest worden. Dat bleek lastig te gaan, aangezien toen naar voren kwam dat de man überhaupt nooit in het bezit was geweest van een rijbewijs. Maar dat was niet het enige dat niet in orde was. In de auto lag een wapenstok de auto waar hij in reed bleek niet verzekerd te zijn en ook geen apk-keuring te hebben. Op het politiebureau kreeg de man voor alle overtedingen een proces-verbaal.

Winkeldieven
Delft Alert winkelpersoneel van een supermarkt in de Troelstralaan betrapte op maandag 23 juni om 12.45 uur twee 13-jarige meisjes uit Delft op winkeldiefstal. Het tweetal werd overgedragen aan de politie en kreeg een verwijzing naar Bureau HALT.

Dronken jongeren vernielen verkeersborden
Pijnacker Een getuige wees agenten dinsdag 24 juni om 00.40 uur op drie jongens die verkeersborden in de omgeving van de Europalaan hadden vernield en in de bosjes hadden gegooid. De jongens (allemaal 17 jaar uit Pijnacker) probeerden nog weg te rennen, maar de agenten konden ze achterhalen en aanhouden. Zij kregen een boete voor openbare dronkenschap en een proces-verbaal voor de vernielingen. Op het politiebureau werden de ouders van de jongens op de hoogte gesteld van wat zij uitgespookt hadden.

Winkeldief
Zoetermeer Beveiligingsmedewerkers droegen maandag 23 juni om 16.30 uur een 27-jarige man uit Nederhemert-Noord over aan de politie voor diefstal van een bal uit een speelgoedwinkel in het Stadshart. De man was bij zijn aanhouding in het bezit van drie tassen met diverse goederen, en was in de veronderstelling dat hij was aangehouden voor de diefstal van bier en bekende dit ook. Ook bekende hij de diefstal van de bal. Hij zit nog vast voor nader verhoor.