Coventry Health Care kent Medicare-contract voor de levering van farmaceutische diensten toe aan Medco

24/06/2008 12:29

PR Newswire

FRANKLIN LAKES, New Jersey, June 24 /PRNewswire/ --
Medco Health Solutions, Inc. (NYSE: MHS) heeft bekendgemaakt dat zij farmaceutische diensten gaat verlenen aan Coventry Health Care, Inc. (NYSE: CVH), een nationaal bedrijf voor het beheer van gezondheidszorg met hoofdkantoor in Bethesda, Maryland.

Medco, de meest vooraanstaande beheerder van geneesmiddelenvergoedingen gaat post-, detailhandel- en gespecialiseerde farmaceutische diensten leveren ten behoeve van alle Medicare-programma's van Coventry, voor circa een miljoen leden die jaarlijks in totaal meer dan US$ 2 miljard aan medicijnen besteden. De overeenkomst gaat in op 1 januari 2009 en heeft een looptijd van meerdere jaren.

"Coventry is ervan overtuigd dat onze Medco Therapeutic Resource Centers(R) een belangrijke waarde voor haar leden vertegenwoordigen," aldus voorzitter en algemeen directeur David B. Snow Jr. "Onze gespecialiseerde apothekers bieden een hoger niveau van persoonlijke zorg om patiënten chronische aandoeningen bij te staan. De breedte van ons dienstenaanbod en ons vermogen tegemoet te komen aan de behoeften van de Medicare-polishouders, en tegelijkertijd de totale kosten voor gezondheidszorg beter beheersbaar te maken, weerklinken duidelijk bij onze cliënten."

Medco biedt haar Medicare-programma's aan werkgevers, vakbonden, leveranciers van gezondheidspakketten en particulieren. Medco werkt samen met haar cliënten om ervoor te zorgen dat ze maximaal profiteren van voordelen die zijn toegesneden op hun budgettaire, belastingtechnische, administratieve en personeelsbehoeften, evenals hun behoefte toekomstige verplichtingen jegens gepensioneerde personeelsleden te beheren. De programma's van Medco bieden tevens klinische expertise voor senioren, de meest frequente gebruikers van chronische medicatie.

Vorig jaar voltooide het bedrijf de introductie van de Medco Therapeutic Resource Centers (TRC's), het resultaat van drie jaar ontwikkeling en van het proces van het opleiden van gespecialiseerde farmaceuten op het gebied van chronische en complexe aandoeningen. In de TRC's worden meer dan 1100 gespecialiseerde farmaceuten opgeleid en in de praktijk getraind voor de verzorging van patiënten met specifieke chronische aandoeningen, waaronder suikerziekte, hartaandoeningen, astma en neurologische stoornissen. De gespecialiseerde farmaceuten adviseren patiënten op het gebied van de veiligheid van geneesmiddelen, het minimaliseren van bijwerkingen, het naleven van geneesmiddelenvoorschriften, en het zoeken naar laaggeprijsde alternatieven voor hun medicatie.

De partijen werken gezamenlijk aan de ondertekening van een definitieve overeenkomst.

Over Coventry Health Care
Coventry Health Care (www.cvty.com) is een veelzijdig nationaal bedrijf voor het beheer van gezondheidszorg, gevestigd in Bethesda, Maryland, en opereert gezondheidspakketten, verzekeringsmaatschappijen, netwerkverhuur en bedrijven voor personeelscompensatiediensten. Door middel van haar divisies Commercial Business, Individual Consumer & Government Business en Specialty Business biedt Coventry een volledig assortiment van zorgproducten en
-diensten op basis van risico en kosten aan een brede groep particulieren, door bedrijven of de overheid gefinancierde groepen, overheidsinstellingen en assurantiebedrijven en -agenten.

Over Medco
Medco Health Solutions, Inc. (NYSE: MHS) is de grootste beheerder van geneesmiddelenvergoedingen in de Verenigde Staten, gemeten naar haar totale netto inkomsten van meer dan US$ 44 miljard in het jaar 2007. De programma's van Medco voor op recept verkrijgbare geneesmiddelen, waarvan ongeveer een op de vijf Amerikanen dekking genieten, zijn opgezet om de kosten van geneesmiddelen omlaag te brengen voor particuliere en overheidswerkgevers, leveranciers van gezondheidspakketten, vakbonden en overheidsinstellingen van alle formaten, en voor particuliere klanten die gebruik maken van de diensten van het Medicare Part D Prescription Drug Program of die gebruik maken van de diensten van de gespecialiseerde farmaceutische afdeling, de Accredo Health Group. Medco, het meest geavanceerde farmaceutische bedrijf ter wereld, is gericht op het beantwoorden van de unieke behoeften van patiënten met chronische en complexe aandoeningen door middel van de Medco Therapeutic Resource Centers(R), waaronder de farmaceutische zorgpraktijk voor diabetici, uitgebreid door de overname van Liberty. Medco is de hoogst genoteerde onafhankelijke beheerder van geneesmiddelenvergoedingen op de Fortune 100-lijst van 2008. Website: http://www.medco.com.

Dit persbericht bevat uitspraken met betrekking tot de toekomst ("forward-looking statements") in de zin van de Private Securities Litigation Reform Act uit 1995. Aan deze uitspraken zijn risico's en onzekerheden verbonden zie ervoor zouden kunnen zorgen dat werkelijke resultaten wezenlijk verschillen van de resultaten die worden beschreven in de uitspraken. Uitspraken met betrekking tot de toekomst kunnen niet worden gegarandeerd en de werkelijke resultaten kunnen wezenlijk verschillen van de beschreven resultaten. Wij nemen niet de verplichting op ons uitspraken met betrekking tot de toekomst te actualiseren, noch in geval van het beschikbaar komen van nieuwe gegevens, noch na gebeurtenissen in de toekomst, noch in andere omstandigheden. De uitspraken met betrekking tot de toekomst in dit persbericht dienen te worden geëvalueerd in het licht van de risico's en onzekerheden die zijn verbonden aan onze activiteiten, met name welke zijn genoemd in het gedeelte Risk Factors in het jaarrapport van het Bedrijf op Formulier 10-K en in de kwartaalrapporten op Formulier 10-Q, ingediend bij de Securities and Exchange Commission.

Website: http://www.medco.com
http://www.cvty.com

Valerie Haertel, +1-201-269-5781, Valerie_Haertel@medco.com, John Menditto, +1-201-269-4621, John_Menditto@medco.com, of Ann Smith (Media), +1-201-269-5984, Ann_Smith@medco.com






-