Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid


23 jun 2008

Kabinet investeert in wijkeconomie

Staatssecretaris Heemskerk van Economische Zaken en minister Vogelaar van Wonen, Wijken en Integratie willen het vestigingsklimaat voor bedrijven in wijken verbeteren en het ondernemerschap stimuleren. Dat schrijven de bewindslieden in een brief aan de Tweede Kamer.

Ondernemerschap en bedrijvigheid dragen bij aan de kracht van een wijk. Ze zorgen voor nieuwe werkgelegenheid en economische groei, solidariteit tussen wijkbewoners en nieuwe toekomstperspectieven. Bedrijven stimuleren de leefbaarheid van een wijk door investeringen in panden, voorzieningen en de omgeving.

Het ministerie van EZ overlegt met de 31 grootste gemeenten over een investering van 7 miljoen euro voor de wijkeconomie. Aandachtspunten voor een beter vestigingsklimaat zijn: het aanpakken van leegstand, diversiteit in het winkelaanbod, samenwerking tussen ondernemers en een betere gemeentelijke dienstverlening.

Het ondernemerschap willen Heemskerk en Vogelaar stimuleren door microfinanciering verder te ontwikkelen, veiligheid te bevorderen en wijkondernemers te ondersteunen.