Gemeente Steenbergen

Sloop gebouw Ravelijnstraat

Naar aanleiding van de brand in het voormalig schoolgebouw aan de Ravelijnstraat en het toegenomen vandalisme op deze locatie, heeft het college van B&W besloten om op zo kort mogelijke termijn over te gaan tot sloop van dit pand. Hedenmorgen is hiermee begonnen.

Het vandalisme op deze locatie is de laatste tijd toegenomen met als meest recente gebeurtenis de brand op dinsdagavond 3 juni. Voor de brandweer was dit aanleiding om de burgemeester te adviseren zo spoedig mogelijk tot sloop te besluiten. De openbare veiligheid in dit gebied is voor de burgemeester al enige tijd hoogste punt van zorg, aandacht en waakzaamheid. Er wordt al enige tijd intensiever gesurveilleerd en geregistreerd door de politie. Om de sociale controle te versterken zal naast de sloop van het pand ook het voormalig schoolterrein worden ontdaan van het dichte struikgewas, zodat er weer volledig zicht op het gebied vanaf de straat ontstaat. Met deze maatregelen zal de openbare veiligheid van dit gebied worden verbeterd.
Dinsdag 24 juni om 15.00 uur zal de burgemeester ter plaatse zijn om de aan de gang zijnde sloop in ogenschouw te nemen.