CDA

[LinkClick.aspx?link=Images%2fPolitici%2fEVP%2fRia+Oomen.jpg&tabid =157&mid=1006&language=nl-NL] 24 juni 2008 - Persbericht - Nieuwe brochure biedt kansen voor Limburgs bedrijfsleven

Slim gebruik maken van buitenlandse werknemers biedt veel extra kansen voor het Limburgs bedrijfsleven.

Omdat er nog veel onduidelijkheid bestaat over de wet- en regelgeving waarmee een werkgever te maken krijgt bij het in dienst nemen van een buitenlander heeft CDA-Europarlementariër Ria Oomen-Ruijten een brochure gemaakt. Deze brochure is vandaag gepresenteerd aan de voorzitter van de Kamer van Koophandel Limburg, Bertha Verhoeven-van Lierop.

De brochure is in samenwerking met MKB Limburg gemaakt, co-auteurs zijn Ger Essers en Gabrielle Krapels. Het is een simpele handleiding met alle regels en wetten, Europees en nationaal die onzekerheden en onduidelijkheden tot het verleden laten behoren. De brochure beschrijft de regels voor het in dienst nemen van buitenlandse werknemers en het tijdelijk detacheren van Nederlandse werknemers in het buitenland. Ook wordt beschreven wat de gevolgen zijn voor de sociale verzekeringen, belasting afdrachten en arbeidsvoorwaarden van de werknemer.

Carla Pluijmaekers van MKB Limburg: "Het midden- en kleinbedrijf kan en moet meer profiteren van de potentie die het aangrenzende buitenland biedt. De procedures, de regels en wetten zijn onduidelijk voor de kleinere ondernemer"

CDA-Europarlementariër Ria Oomen-Ruijten: "Ik heb de hartenkreet opgepakt en in kaart gebracht wat er al aan regelgeving is en waaraan men moet voldoen om gebruik te kunnen maken van de grensoverschrijdende arbeidsmarkt. Onze arbeidsmarkt krimpt en door het gebruik maken van de grensoverschrijdende mogelijkheden dienen we de Limburgse economie."

Alle Limburgse ondernemers zullen de brochure ontvangen. Ook is het mogelijk de brochure te downloaden van de website http://www.riaoomen.nl. De brochure is de eerste van een tweeluik. In het najaar verschijnt de tweede brochure met als onderwerp "Ondernemen in het buitenland."

---