Gemeente Nuth


Diefstallen en vernielingen op kerkhoven

Ondanks verscherpt toezicht door gemeentemedewerkers en de beheerders vinden er nog steeds vernielingen en diefstallen plaats op de kerkhoven in de gemeente Nuth.

In een infobulletin eerder dit jaar riep de gemeente in samenwerking met de politie een ieder dan ook op extra alert te zijn en meldingen die kunnen leiden tot aanhouding van verdachten te melden aan de politie of de gemeente.

Klachtenregistratie

Sinds het najaar van 2004 worden alle ingekomen klachten geregistreerd. Tot nu toe (medio 2008) hebben we 32 klachten ontvangen variërend van vernielingen, diefstal of vervuiling.

In overleg met de politie is er in 2006 zelfs enige tijd camerabewaking geweest op het kerkhof in Nuth, maar dit heeft helaas niet geleid tot aanhouding van mogelijke daders.

Al in 2004 is besloten de kerkhoven van Nuth en Schimmert in de avonduren af te sluiten.

Vervuiling rondom waterputten en afvalcontainers

Ook hebben wij klachten ontvangen over rommel rondom de waterputten en de afvalcontainers. Wij wijzen de bezoekers van de kerkhoven met klem op de eigen verantwoordelijkheid om geen waterflessen achter te laten bij de waterputten. Bovendien willen we er nogmaals op wijzen dat de containers op de kerkhoven bedoeld zijn voor afval afkomstig van bloemstukken en decoratiematerialen van de graven en niet voor het dumpen van eigen afval. Misbruik wordt dan ook beboet.

Verscherpt toezicht

Op de kerkhoven in de gemeente Nuth is verscherpt toezicht door zowel medewerkers van de gemeente, de politie als door de respectievelijke beheerders. In samenwerking met de politie en de beheerders is de gemeente voortdurend op zoek naar mogelijkheden de beveiliging en omstandigheden op de kerkhoven te verbeteren. Wij doen hierbij echter ook een nadrukkelijk verzoek aan onze burgers. Heeft u concrete aanwijzingen die kunnen leiden tot de aanhouding van mogelijke verdachte personen, meldt dit dan aan de het servicepunt van de gemeente of bij de politie(wijkpost).

Openingstijden kerkhoven Nuth en Schimmert

Openingstijden dagelijks om 8:30 uur

Sluitingstijd: winter: 17:00 en in de zomer 20:00 uur

(geldt in Nuth tevens voor de parkeerplaats)

De begraafplaatsen in Hulsberg en Wijnandsrade zijn doorlopend geopend.

Bereikbaarheid Servicepunt
Ons Servicepunt is telefonisch bereikbaar op 045-5659111 van:


- maandag tot en met donderdag 8.30 tot 12.30 uur en van 14.00 tot 17.00 uur;


- vrijdag 8.30 tot 12.30 uur en 14.00 tot 16.00 uur.

Ook buiten kantooruren is het Servicepunt bereikbaar. Voor spoedeisende zaken kunt u eveneens terecht bij ons servicepunt. Voor minder acute meldingen of klachten kunt u een boodschap inspreken. U wordt dan de volgende werkdag teruggebeld. Buiten de ochtendopenstelling wordt u hiervoor automatisch doorgeschakeld naar onze Wachtdienst. De Wachtdienst kan u alleen helpen bij spoedeisende problemen. Bij niet spoedeisende klachten of meldingen verzoeken wij u tijdens de ochtendopenstelling te bellen. Gedurende de zomermaand augustus is het servicepunt alleen in de ochtend te bereiken.

U kunt het Servicepunt ook bezoeken tijdens de openingstijden van het gemeentehuis:


- maandag t/m vrijdag van 9.00 uur 12.00 uur

Ook per e-mail is het Servicepunt bereikbaar: openbarewerken@nuth.nl