Warchild


Pianoleerlingen van het centrum muziek en dans nemen CD op! In december vorig jaar was er een projectweek op het Centrum voor muziek en dans (CMD) in Waalwijk. De pianoafdeling heeft tijdens deze week een CD gemaakt met pianoleerlingen. Maar, in plaats van deze alleen voor de leerlingen en hun familie te maken, wilden ze er een goed doel aan koppelen. Iets voor kinderen in nood: War Child!

Marco Kuypers ( 1 van de docenten) heeft een opnamestudio thuis en wilde zijn apparatuur wel meenemen naar de muziekschool om daar te komen opnemen. De drumstudio werd omgebouwd tot opname studio en een aantal leerlingen hebben daar op de vleugel hun stuk gespeeld wat werd opgenomen door Marco. Voor veel leerlingen was deze opname de `eerste keer' en was het dus erg spannend. Natuurlijk mochten ze hun stuk een aantal keer spelen, maar soms was het moeilijk om na een foutje toch door te spelen. Het was een leerzaam proces en na het opnemen liet Marco op de computer zien hoe er nog een foutje weg gewerkt kon worden. De leerlingen vonden het erg leuk om te doen.

Op donderdagavond 13 december 2007 werd de projectweek afgesloten met "De Avond van het Kunstencentrum". Door het hele gebouw werden kleine optredens gegeven van dans, muziek en theater. Ook de pianoleerlingen lieten hun stukken horen die ze op de CD hadden opgenomen en die avond werden de CD's verkocht voor War Child. Het werd een groot succes! Velen hebben een CD gekocht en we kregen complimenten voor dit project en de kwaliteit ervan. Het project heeft wel EUR377,94 opgebracht!

War Child wil Janine Lamm, Marco Kuypers, Ben Smeets, Maarten v.d. Hoven en alle leerlingen bedanken voor de organisatie, de geweldige donatie en het enthousiasme!