Gemeente Borsele

Tractor uit de kern van âs-Gravenpolder

Bovenaanzicht weg met passeerstrook

Landbouwverkeer op rondweg en passeerstroken

Landbouwverkeer wordt vanaf 11 juli 2008 toegestaan op de Bernhardweg Oost (N666) bij âs-Gravenpolder gedurende een proefproject van een jaar. Het is de bedoeling dat landbouwverkeer gebruikmaakt van speciaal aangelegde passeerstroken om de medeweggebruikers voorbij te laten gaan en filevorming te voorkomen.

Primair doel is de verkeersveiligheid in de kern verbeteren. Doorgaand landbouwverkeer hoeft niet meer door de smalle straajtes van de kern. Landbouwers nemen de rondweg en gaan even naar rechts over de passeerstrook om de automobilisten voorbij te laten gaan. Dat is de gedachte achter de acht passeerstroken van 125 meter op de rondweg bij âs-Gravenpolder en de twee passeerstroken van dezelfde lengte op de Postweg (N286) bij Poortvliet. Dit project is een samenwerking tussen de gemeenten Borsele en Tholen, de provincie Zeeland, waterschap Zeeuwse Eilanden, ZLTO en CUMELA. ROVZ is coördinerende partij.

Evalueren

Tussentijds én na een jaar wordt gekeken of de passeerstroken voldoende gebruikt worden en hun doelen bereiken: het verbeteren van de verkeersveiligheid en voorkomen van gevaarlijke inhaalmanoeuvres. In âs-Gravenpolder mag landbouwverkeer dan definitief over de rondweg met passeerstroken blijven rijden.
Tractor gaat voor u opzij en voegt straks weer in