Gemeente Elburg

Spelerij

Einduitvoering De Spelerij

Vrijdag 20 juni was het weer zover, de Einduitvoering van De Spelerij in 't Huiken. Om 19.30 uur was het podium zoals gebruikelijk het domein van de leerlingen Algemene Muzikale Vorming.

Zij brachten drie leuke liedjes: Italië, Spaghetti à la Hettie en Mozzarella Gorgonzola. Na de AMV was het de beurt aan de instrumenten en zang.

Veel verschillende instrumenten kwamen aan bod: piano, viool, gitaar, dwarsfluit, keyboard, cello, slagwerk en natuurlijk de zangleerlingen. Er waren solisten, maar ook kleine groepjes, zoals een cello begeleid door piano, een vioolgezelschap, een zangeres begeleidt door twee gitaren en De Slagwerkers. Deze laatsten speelden een door één van de docenten (Tim Vriesema) gecomponeerd stuk: Drumblebee. Ook bijzonder was het duo basgitaristen. Het was voor eerst dat de basgitaar te horen was als hoofdinstrument. De twee bassisten werden begeleid door hun docent Dirk Schreuders. Het was al met al een avond voor iedereen. Er werden diverse stijlen ten gehore gebracht, van klassiek tot pop tot rock. De afsluiting werd wederom verzorgd door De Band. Zij speelden twee nummers en na de afsluiting werd voor de belangstellenden nog even doorgespeeld.

De Spelerij kijkt terug op een geslaagde Einduitvoering!

Open Dag

Op zaterdag 21 juni was de jaarlijkse Open Dag. De aftrap om half elf werd gegeven door de leerlingen van Algmene Muzikale Vorming. Zij lieten zien wat je allemaal kunt leren, zoals noten lezen en liedjes spelen op een klokkenspel. Om elf uur konden de belangstellenden in de diverse lokalen een kijkje nemen bij de instrumenten en zang. Onder het genot van een kopje koffie of thee of een glaasje limonade kon men vragen stellen. Hier en daar werd zelfs al een aanmeldingsformulier ingevuld.

Ook nu weer kon De Spelerij terugkijken op een geslaagde Open Dag.

Jubileumcd

Tijdens beide evenementen lagen er flyers van de Jubileumcd. Deze cd komt in september uit vanwege het 25-jarig bestaan van De Spelerij. Op deze cd zullen verschillende muziekstijlen te horen zijn, gespeeld door onze beste leerlingen.

De cd wordt professioneel gemaakt, is mooi bedrukt en voorzien van een inlegvel met enkele foto's. Men kan de cd alvast bestellen tegen voorintekenprijs. De cd kost namelijk EUR 5,00, maar als u nu bestelt kunt u in het bezit komen van de cd tegen de speciale prijs van EUR 2,50.

Dit kan op twee manier: via het digitale formulier jubileumcd (u rekent de cd dan gelijk af) of via het bestelformulier (u betaalt bij aflevering).


* Bestelformulier Jubileumcd De Spelerij