Gemeente Gouda


Vrijwilligerspenning voor bestuurslid van wijkteam Binnenstad (23-5-2008)

Vrijdag 23 mei overhandigde wethouder Arnout Menkveld de vrijwilligerspenning van de stad Gouda aan de heer C. (Clarence) Biesmeijer. Hij krijgt de penning als blijk van waardering voor zijn jarenlange inzet voor het wijkteam Binnenstad.

De heer Biesmeijer is al sinds 1990 actief voor de leefbaarheid van de binnenstad als lid van het wijkteam Binnenstad en sinds 2005 als bestuurslid. De heer Biesmeijer zet zich met name in voor de veiligheid van de binnenstadbewoners. Sinds de oprichting in 1998 is hij betrokken bij de kwaliteitskring Veilig Uitgaan. Daarnaast was hij één van de stuwende krachten achter Burgers Voor Veiligheid (BVV). Ook was hij betrokken bij de vestiging van het Inloophuis Nieuwehaven. In 2000 was hij trekker van de werkgroep Veiligheid Wijkteam Binnenstad. Deze werkgroep zoekt samen met politie en belanghebbenden een oplossing voor problemen van bewoners op het gebied van veiligheid. Vanwege zijn gezondheid gaat de heer Biesmeijer het wat rustiger aan doen.

Vrijwilligerspenning
De vrijwilligerspenning van de stad Gouda is in 1995 door het college van burgemeester en wethouders in het leven geroepen om blijk van waardering te geven aan Gouwenaars die zich gedurende langere tijd vrijwillig verdienstelijk hebben gemaakt voor de Goudse samenleving.


---