NEN


Een veilige werkplaats

dinsdag 24 juni 2008, 09:59

Iedere werkgever in de machinebouw is op grond van de Arbowet verplicht te zorgen voor een veilige werkomgeving en daarmee ook voor veilige elektrische installaties in zijn werkplaats.

Maar hoe controleer je als opdracht- en werkgever of de ingehuurde dan wel aangenomen elektrotechnicus aan de deskundigheidseisen voldoet? De cursus 'Arbowet en de elektrotechnische werkomgeving' van NEN geeft daarop een antwoord....

Ook vragen als 'op welke wijze kan ik de grootste elektrische gevaren uitsluiten?' en is afwijken van de normen NEN-EN 50110-1 en NEN 3140 toegestaan?' komen aan de orde. In een halve dag leert de cursist op basis van het drieluik 'organisatie - mens - installatie' wat de relatie is tussen de Arbowet, een veilige elektrische bedrijfsvoering volgens zowel NEN-EN 50110 als NEN 3140, en de consequenties daarvan voor de bedrijfsorganisatie. Het gaat dus niet om de elektrotechniek zelf. Aan de orde komen de belangrijkste uitgangspunten van de Arbowet, de risico-inventarisatie en -evaluatie (RIE), wat de eigen verantwoordelijkheden zijn van de organisatie en wat de rol is van directie en management bij een veilige elektrische bedrijfsvoering.

Naast het reguliere cursusaanbod kan deze cursus ook op maat en in het eigen bedrijf worden gegeven. Kijk hier voor meer informatie.