Deelgemeente Charlois Rotterdam

Minister Vogelaar bezoekt Zuidwijk en Pendrecht

Minister Ella Vogelaar bracht afgelopen maandag een bezoek aan Zuidwijk en Pendrecht, twee van de zogenoemde Krachtwijken.

Minister Ella Vogelaar maakt kennis met twee jonge inwonertjes van Pendrecht. Maandagmiddag, tijdens haar werkbezoek aan Zuidwijk en Pendrecht, opende de minister samen met 900 leerlingen van Pendrechtse basisscholen de vier speellandschappen in Pendrecht, die de Nieuwe Unie tijdelijk heeft laten aanleggen op slooplocaties in de wijk (foto: Hilko Visser). Deze wijken krijgen deze regeringsperiode extra aandacht van het Rijk, maar waar ook gemeente, deelgemeente en woningcorporaties extra inzet plegen.

In Zuidwijk bracht zij onder meer een bezoek aan de Velden, waar de herstructurering van deze buurt centraal stond. Daarna ging het gezelschap naar de huisartsenpraktijk aan de Angelslo, waar het belang van goede huisvesting voor de huisartsen in de wijk werd onderstreept. Bij de Larenkamp benadrukte het Charloise dagelijks bestuur het belang van het wijkgebouw, in combinatie met de inrichting van het Slingeplein. Vervolgens vroeg de winkeliersvereniging aandacht voor de koopkracht in Zuidwijk, in relatie tot de problemen in de wijk en de herstructurering. In de Hoge Kampen vertelde een vertegenwoordiger van Vestia iets over het groot onderhoud en de jongerenhuisvesting. Tot slot werd de Wereld op Zuid, de brede school in Zuidwijk, bezocht.

Pendrecht

Ook in Pendrecht was er aandacht voor de herstructurering en herhuisvesting van zittende bewoners. Daarna opende de minister samen met 900 basisschoolleerlingen een van de tijdelijke speellandschappen. De Nieuwe Unie laat deze speelplekken realiseren om iets extras te doen voor bewoners. De geplande nieuwbouw is korte tijd vertraagd. Bouwlocaties blijven daardoor langer onbebouwd. Om de leefbaarheid te waarborgen en te verbeteren is gezocht naar een tijdelijke invulling van de slooplocaties in de Geertruidenbergstraat en Wagenbergstraat. Tot de bouw start van de nieuwe woningen zijn de speelplekken voor alle bewoners. Om te spelen en om elkaar te ontmoeten.

De Nieuwe Unie en deelgemeente Charlois ondertekenen tegelijkertijd de Afspraken Tijdelijk Beheer. Hierin zijn alle maatregelen en afspraken vastgelegd om de wijk schoon, heel en veilig te houden, tijdens de sloop en de nieuwbouw.

Hierna bracht de minister een bezoek aan de gerenoveerde woningen in de Middelharnisstraat. Het bezoek van de minister werd afgesloten in het Servicepunt Pendrecht, waar zij sprak met een Antilliaanse stagiaire.