LIOF



1,4 miljoen euro voor bedrijven in life sciences

LifeTecZONe, de nieuwe brancheorganisatie voor bedrijven die zich richten op productvernieuwing in de biomedische en medische technologie, heeft voor een groep van 26 bedrijven een subsidie­ toezegging ontvangen van ruim EUR 1,4 miljoen in het kader van het InnovatiePrestatieContract. Dit is een landelijke subsidieregeling die wordt uitgevoerd door SenterNovem.
De 26 bedrijven, waarvan 18 in Limburg, hebben in verschillende plannen aangegeven welke innovatieve activiteiten op het gebied van product en/of proces zij in de komende jaren, individueel of in samenwerking, willen oppakken. De totale investering van de bedrijven bedraagt ruim 4,1 miljoen euro. De deelnemers hebben tot eind 2010 de tijd om de projecten af te ronden.

Flexibel
SenterNovem heeft met het InnovatiePrestatieContract een flexibele regeling ontwikkeld die nauw aansluit bij de behoeften van bedrijven. Die flexibiliteit komt onder andere tot uiting in de variëteit aan projecten die ondersteund kunnen worden; uiteenlopend van het ontwikkelen voor een draagbare ultrageluidscanner om gericht bepaalde bloedvaten te kunnen aanprikken tot het beschermen van gewassen tegen groeistoornissen ten gevolge van bijvoorbeeld schimmels. Ook in omvang van de projecten is sprake van grote verschillen: het kleinste individuele project heeft een omvang van 20.000 euro, het grootste heeft er een van 225.000 euro. Onder de deelnemers bevinden zich jonge, kennisintensieve bedrijven op het gebied van de biomedische en nanotechnologie, maar ook bedrijven met een lange bestaanshistorie die zich volledig hebben toegelegd op hoogwaardige productie.

Versterkt
LifeTecZONe is recent gevormd uit de samenvoeging van LifeSciences Limburg, CarePro en Human Health, drie initiatieven van respectievelijk NV Industriebank LIOF, Syntens en Brabantse ontwikkelingsmaatschappij BOM die zich inzetten om meer (innovatieve) bedrijfsactiviteiten op het gebied van biomedische en medische technologie te realiseren in Limburg en Noord-Brabant. Door de samenvoeging is een versterkte organisatie ontstaan die de bedrijven en kennisinstellingen in Zuidoost Nederland nog beter van dienst kan zijn.


-.-.-.-.-.-.-.-.-

Maastricht, 24 juni 2008

Meer informatie:
NV Industriebank LIOF
Frans Ridderbeekx
T: 043-3280280

www.lifetecZONe.nl
www.senternovem.nl/ipc/index.asp