NVM Opleidingscentrum trekt meer cursisten

24/06/2008 13:26

NVM

PERSBERICHT

Aan : de financieel-economische redacties en vakpers

Van : de Nederlandse Vereniging van Makelaars o.g. en Vastgoeddeskundigen

Betreft : NVM Opleidingscentrum trekt meer cursisten

Datum : Nieuwegein, 24 juni 2008

NVM opleidingscentrum trekt 60 procent cursisten aan van buiten de makelaardij

Nieuwegein, 24 juni - Steeds meer locale en provinciale ambtenaren met de portefeuilles ruimtelijke ordening en grondzaken, maar ook vastgoedbeleggers, projectontwikkelaars en medewerkers van hypotheekbanken volgen cursussen van het NVM Studiecentrum Opleidingen Makelaardij (NVM SOM). Op dit moment bestaat het cursistenbestand al voor meer dan 60 procent uit personen buiten de makelaardij.

De oorzaak van deze ontwikkeling is een verandering in de opzet van de vakopleiding voor makelaars. Voor 1 juli 2008 was dit een aaneengesloten opleidingstraject dat uiteindelijk de makelaarstitel opleverde. Vanaf 1 juli 2008 wordt deze opleiding opgedeeld in een algemeen gedeelte, de zogeheten Basistheorie Vastgoed en een gespecialiseerde vervolgopleiding om makelaar in onroerend goed te worden.

Met name de Basistheorieopleiding Vastgoed (HBO-niveau) is een nuttige en unieke opleiding gebleken voor andere vastgoedpartijen dan makelaars. Binnenkort gaat NVM SOM de sectoren buiten de makelaardij informatie verstrekken over deze opleidingsmogelijkheid.





http://www.nvm.nl