Gemeente Winschoten


Gemeente Winschoten behoort tot Beste Werkgever van Nederland!

De gemeente Winschoten behoort tot de categorie bronzen winnaars van de Beste Werkgevers verkiezing 2008. De lijst met Beste Werkgevers is samengesteld door Effectory en Volkskrant Banen op basis van betrouwbaar onderzoek onder 315 organisaties. Werkgevers in de categorie brons hebben een minimale score behaald

van 6,75. De gemeente Winschoten scoort vooral hoog op `werkzaamheden', `collega's' en `organisatie'.

Resultaten welzijns- en tevredenheidsonderzoek medewerkers gemeente Winschoten

Hoofdfactoren

Gemeente Winschoten

Benchmark gemeenten

Werkzaamheden

7.4

7.0

Arbeidsomstandigheden

6.5

6.3

Collega's

7.5

7.4

Leidinggevende

6.7

6.4

Organisatie

6.6

5.8

Ontwikkeling

6.4

6.0

Beloning

5.8

5.3

Het Beste Werkgevers onderzoek is door Effectory en Volkskrant Banen ontwikkeld om een objectief oordeel te kunnen vellen over werkgeverschap in Nederland. Het is de eerste lijst waaraan alle grote organisaties mee konden doen, en die is gebaseerd op betrouwbaar onderzoek. In totaal is bij 315 organisaties het onderzoek uitgevoerd. Niet eerder is aan zoveel medewerkers van zoveel organisaties gevraagd naar de mening over hun werk.

De gemiddelde respons van de 315 organisaties is 69%. Van de deelnemende organisaties hebben er 154 zich gekwalificeerd als Beste Werkgevers in de categorieën goud, zilver, of brons.

Over Effectory

Sinds haar oprichting in 1996 is Effectory uitgegroeid tot een belangrijke speler op het gebied van management informatie. Meer dan 160 medewerkers houden zich hier dag-in, dag-uit enthousiast mee bezig. Zij voorzien de top van het bedrijfsleven van medewerkersonderzoeken, klantenonderzoeken
en managementrapportages. Met de informatie die hieruit voortkomt, kunnen opdrachtgevers hun prestaties verbeteren (www.effectory.nl).

Over Volkskrant Banen

Volkskrant Banen (krant, weekblad en website) is het grootste arbeidsmarktplatform voor hoger opgeleiden. Al meer dan vier jaar vallen alle arbeidsmarktgerelateerde activiteiten van de Volkskrant onder deze noemer. De website www.volkskrantbanen.nl is onlangs uitgeroepen tot de populairste carrièresite.

Grootste werkgeversonderzoek van Nederland

De algemene tevredenheid krijgt als rapportcijfer een 7.0, het landelijk gemiddelde ligt op 6.8.

Van de 149 verstuurde enquêtes zijn er 123 ingevuld. Dit betekent een respons van 82,6%.

Dit is, afgezet tegen een landelijke respons van tussen de 60 en 70%, erg hoog.

Voor het onderzoek zijn 7 hoofdfactoren benoemd die de tevredenheid van medewerkers beïnvloeden. In de tabel hieronder zijn de resultaten van de 7 hoofdvragen afgezet tegen de benchmark.