Gemeente Gouda


Koninklijke Onderscheiding voor de heer P.G. Scharleman (21-6-2008)

De heer P.G. Scharleman is zaterdag 21 juni 2008 benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Het bijbehorende lintje ontving meneer Scharleman tijdens de viering van het 50-jarig bestaan van Tafeltennisvereniging ILAC uit handen van loco-burgemeester tevens wethouder Sport Marco Kastelein. ILAC is in 1970 ontstaan na een fusie tussen TTV-Impuls (het vroegere Koch en Knuttel) en Les Amis.

Scharleman richtte in 1958 de tafeltennisvereniging Koch en Knuttel (KenK) op en viert daarmee dit jaar zijn 50-jarig jubileum als vrijwilliger. Hij was jarenlang bestuurslid en bekleedde diverse functies binnen de tafeltennisvereniging. Hij was secretaris, wedstrijdsecretaris en Bondsraadslid voor de vertegenwoordiging van Gouda bij het Hoofdbestuur van de Nederlandse Tafel Tennis Bond. Tot de dag van vandaag is hij secretaris van de jeugdcommissie.

Scharleman beperkte zijn aktiviteiten niet tot Nederland. Voor de jaarlijkse jeugduitwisseling tussen tafeltennisverenigingen uit Nederland en Duitsland had en heeft hij intensieve contacten met Warendorf en onze zusterstad Solingen in Duitsland. Deze jeugduitwisseling is de basis voor vele internationale vriendschappen geweest.

Scharleman heeft voor zijn vrijwillige activiteiten eerder de Vrijwilligerspenning van de Gemeente Gouda ontvangen én hij is benoemd tot Lid van de Ereraad van de afdeling West van de Nederlandse Tafel Tennis Bond.


---