Gemeente Aalten


Project Religieus Erfgoed

Uitnodiging voor bijwonen informatieavond op 1 juli 2008. Landelijk staat 2008 in het teken van het Religieus Erfgoed. Er is een speciale site www.2008re.nl waarop de activiteiten die in het kader van het Religieus Erfgoed in Nederland plaatsvinden worden vermeld. In de provincie Gelderland is ervoor gekozen om de periode oktober t/m december 2008 te gebruiken om `Geloven in Gelderland' onder de aandacht te brengen. Meer informatie hierover vindt u op www.geloveningelderland.nl.

Project religieus erfgoed Aalten
De gemeente Aalten onderscheidt zich op het gebied van religieus erfgoed. Wij zouden in 2008 dan ook graag met de betrokken partijen een project starten rond dit thema. Doel van het project is om het bijzondere religieuze erfgoed in de verschillende kernen van de gemeente gezamenlijk onder de aandacht te brengen. Dit vanuit een toeristische en cultuurhistorische achtergrond.

Bijeenkomst
Op dinsdagavond 1 juli a.s. vindt er om 19.30 uur op het gemeentehuis in Aalten een bijeenkomst plaats rond het thema. Wanneer u denkt dat u een bijdrage kunt leveren aan het project, bent u van harte welkom om de bijeenkomst bij te wonen. U kunt zich dan aanmelden via i.oonk@aalten.nl of telefonisch via (0543) 493 150 bij Ingrid Oonk.