Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom, 24 juni 2008

BERGEN OP ZOOM, 24 juni 2008

Man bedreigt jongen met mes

ZEVENBERGEN: Een 9-jarige jongen is maandagmiddag op de Komansweg bedreigd met een mes. De jongen had ruzie gehad met een leeftijdsgenootje en belde bij een woning op de Komansweg aan om te vragen voor een zakdoek. De bewoner van dit huis was hier vermoedelijk niet van gediend en bedreigde de jongen met een snoeimes. Het tweetal schrok daar zo van dat ze hard zijn weggerend. Nadat de vader van de jongen aangifte had gedaan bij de politie heeft deze de verdachte aangehouden. De 79-jarige inwoner van Zevenbergen zal zich later voor de rechter moeten verantwoorden.

Winkeldief krijgt 130 Euro boete

ROOSENDAAL: Een 41-jarige inwoner van Bergen op Zoom heeft maandagavond een boete gekregen van 130 Euro voor het stelen van een fles parfum. De diefstal vond maandagavond plaats bij een supermarkt aan de van Beethovenlaan. Het luchtje mocht hij in de winkel achterlaten.

Politie houdt man aan na veroorzaken aanrijding

BERGEN OP ZOOM: De politie heeft maandagavond een 18-jarige inwoner van Roosendaal aangehouden omdat hij even daarvoor een aanrijding had veroorzaakt. De verdachte was daarbij op de Rooseveltlaan tegen een voor hem rijdende auto gereden. Hij had niet op tijd gezien dat deze auto was afgeremd. De verdachte werd daarop zeer kwaad op de bestuurder van de aangereden auto, bestuurd door een 27-jarige bestuurder uit Boom (B). De 18-jarige pakte hierop de sleutels van de 27-jarige bestuurder af, stapte in zijn auto en reed weg. Even later kwam de man toch terug maar zonder sleutels. De politie heeft de man aangehouden. Tegen hem zal proces-verbaal worden opgemaakt. Gelukkig raakte er bij de aanrijding niemand gewond.

Politie houdt man aan na schieten met geweer

BERGEN OP ZOOM: De politie kreeg maandagavond een melding binnen dat er geschoten zou worden op de Vlierstraat. De politie had direct het vermoeden wie de dader zou zijn en hebben de man, een 52-jarige inwoner van Bergen op Zoom, aangehouden. Na een korte zoeking in zijn huis werd ook het geweer aangetroffen waar de man mee had geschoten. Waarom de man heeft geschoten is niet bekend. Niemand raakte gewond. De verdachte is in verzekering gesteld. Zijn wapen is in beslaggenomen.

Drie uur rijverbod voor dronken bestuurder

ROOSENDAAL: Een rijverbod van 3 uur en een proces-verbaal is het resultaat van het rijden onder invloed van drank door een 32-jarige inwoner van Roosendaal. De man werd maandagavond op de Vughtstraat gecontroleerd door de politie. Daar bleek dat hij 370 ug/l blies waar 220 ug/l strafbaar is gesteld. Na verhoor mocht hij weer naar huis.

16-jarige zoon aangehouden voor huiselijk geweld

HALSTEREN: In een woning in het dorp is maandagavond een 16-jarige jongen aangehouden voor huiselijk geweld. Hij had die avond meerdere bedreigingen geuit in de richting van zijn ouders en was tevens in bezit van een aantal zelfgemaakte wapens. De wapens zijn in beslaggenomen en de jongen is ingesloten. De ouders hebben zelf kontakt gezocht met een hulpverleningsinstantie. Na verhoor is hij dinsdagmiddag heengezonden.

Computers meegenomen bij inbraak in school

ROOSENDAAL: Bij een scholengemeenschap aan de van Goghlaan is maandagavond tussen 21.10 en 21.20 uur ingebroken. De daders konden langs nog onbekende weg binnenkomen en namen daar een aantal complete computers mee. De goederen hebben zij hierna even apart gezet in de bosschages. Een aantal spullen werd daar nog teruggevonden door een voorbijganger die ook de politie inseinde. Gezien het feit dat het rond dat tijdstip nog licht is sluit de politie niet uit dat er mogelijk getuigen zijn van deze inbraak. Zij verzoekt hen kontakt op te nemen met de politie op het nummer 0900-8844 of het meldpunt Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.

Jongeren gooien steen naar man
ROOSENDAAL/NISPEN: Een 75-jarige inwoner van Nispen is dinsdagochtend gewond geraakt nadat jongeren hem hadden bekogeld met een steen. De jongeren waren langs de man gelopen op de Turfvaartsestraat en hadden een baksteen naar zijn hoofd gegooid. De baksteen was op zijn voorhoofd gekomen waarna hij zodanig hoofdletsel opliep dat de wond gehecht moest worden. De man is vaker doelwit van pesterijen van de jeugd. De politie heeft een aangifte opgenomen en stelt een onderzoek in naar de identiteit van de jongeren.

Auteur: Nicolette Bovenhorst