Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda, 24 juni 2008

BREDA, 24 juni 2008

Politie houdt man aan na bedreiging

BREDA: De politie heeft maandagmiddag een 20-jarige inwoner van Breda aangehouden voor bedreiging. De man had een paar maanden geleden een personeelslid van een tankstation in Breda woordelijk bedreigd. De verdachte had daar een shopverbod gekregen en was toch de zaak binnengekomen. Nadat hem werd gevraagd weg te gaan bedreigde hij het aanwezige personeelslid. Die heeft vervolgens bij de politie aangifte gedaan van bedreiging. Na toestemming van de officier van justitie kon de man maandag worden aangehouden. Tegen hem zal een proces-verbaal worden opgemaakt.

Cocaïne aangetroffen na verkeerscontrole

BREDA: Een 17-jarige inwoner van Breda werd maandagmiddag op zijn brommer gecontroleerd door een politieagent. Het bleek dat hij geen rijbewijs bij zich had en ook niet in het bezit was van een identiteitsbewijs. Na wat spullen uit zijn zak te hebben gehaald viel het oog van de politieman op een wikkel met daarin wit poeder. Bij controle bleek het te gaan om een halve gram cocaïne wat strafbaar is gesteld als harddrugs. De drugs zijn inbeslaggenomen en gezien de leeftijd van de verdachte zal na overleg worden besloten wat voor straf hij krijgt opgelegd.

Winkeldief twee keer in de fout

BREDA: Een 41-jarige winkeldief is maandagmiddag tot twee keer toe door de politie betrapt op winkeldiefstal. De man had in eerste instantie bij een supermarkt aan de Haagdijk een tweetal flessen sterke drank meegenomen zonder te betalen. Later werd hij aangetroffen op de Ginnekenstraat waar hij bij een groot warenhuis een pot snoep meenam. Voor beide diefstallen heeft de man een dagvaarding meegekregen. Nadat hij de goederen achter had gelaten mocht hij na verhoor weer naar huis.

Politie houdt fietsendief aan

BREDA: Een notoire fietsendief is maandag wederom tegen de lamp gelopen toen de politie hem zag fietsen op een veel te nieuwe fiets. Na een klein onderzoekje bleek de 45-jarige verdachte de fiets te hebben gestolen op de Nieuwstraat in Breda. De man is hierop aangehouden en na verhoor weer in vrijheid gesteld. Hij krijgt een proces-verbaal.

Verdachten zware mishandeling aangehouden

ETTEN-LEUR: Twee verdachten van zware mishandeling zijn maandagmiddag door de politie aangehouden. Het tweetal had op 4 juni twee mensen zodanig mishandeld dat zij zich onder doktersbehandeling moesten laten stellen. Een 66-jarige inwoonster van Etten-leur deed op dat moment booschappen bij een supermarkt op het van Bergenplein. Toen zij geen voetbalpoppetjes kreeg vroeg zij daarom bij de cassiere waarop twee personen die in de rij stonden daarop reageerde. Toen het slachtoffer hen zij dat ze zich daar niet druk om moesten maken onstond er een ongemakkelijke situatie. Eenmaal buiten gekomen onstond een woordenwisseling met de twee verdachten waarna de schoonzus van het slachtoffer er tussenkwam. Vervolgens werden beide vrouwen geslagen en geduwd waardoor zij op de grond vielen. De 64-jarige schoonzus brak daarbij haar pols en liep verschillende kneuzingen op. Een omstander maakte foto's van het letsel van de slachtoffer en gaf die aan de politie. Die kon na onderzoek maandagmiddag de twee verdachten, een 34-jarige inwoner en een 28-jarige inwoonster van Etten-leur aanhouden. Na verhoor zijn zij in vrijheid gesteld. Zij zullen zich later voor de rechter moeten verantwoorden.

Jeugdige winkeldieven aangehouden

BREDA: Bij een winkeldiefstal in de Barones zijn maandag aan het einde van de middag twee 15-jarige Belgische meisjes aangehouden. Het tweetal had even daarvoor een aantal truitjes, oorbellen en een jurkje meegenomen ter waarde van 51 euro. Na achterlating van de kleding en sieraden kon het tweetal na verhoor weer naar huis. In het jeugdcasusoverleg zal nog nader worden besloten wat voor straf het tweetal krijgt opgelegd.

Vader en zoon aangehouden voor huiselijk geweld

BREDA: Een situatie van huiselijk geweld waarbij de zus werd geslagen door haar vader en haar broer heeft maandagavond geleid tot aanhouding van het tweetal. Een omwonende belde de politie toen zij meerdere malen geschreeuw had gehoord. Toen de politie aankwam werd het verhaal duidelijk dat het 17-jarige meisje door haar vader en broer was geslagen. Beiden zijn toen aangehouden en in verzekering gesteld. Het meisje is opgevangen bij een hulpverleningsinstantie.

Auto weg bij woninginbraak

BREDA: Bij een woninginbraak in de Grote Dijk is afgelopen nacht een auto gestolen. De daders boorde gaatjes in het raamkozijn en konden door middel van hengelen een autosleutelbos wegnemen. De auto, een personenauto van het merk Volkswagen Golf, is meegenomen. De technische recherche heeft een sporenonderzoek ingesteld.

Auteur: Nicolette Bovenhorst