Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg 24/06

TILBURG, 24 juni 2008

INZET LOKVRACHTAUTO OPNIEUW SUCCESVOL

TILBURG - De Verkeerspolitie van het Korps landelijke politiediensten heeft in samenwerking met de politie Midden- en West-Brabant rond middernacht vier ladingdieven op heterdaad aangehouden. Maandag 23 juni 2008 sloegen zij omstreeks 23.45 uur toe op de parkeerplaats Blaak langs de rijksweg A58 ter hoogte van Tilburg. Na een korte achtervolging konden de mannen in de leeftijd van 25, 25, 27 en 30 jaar, afkomstig uit Veldhoven en Eindhoven, in een woonwijk worden aangehouden. Het bestelbusje en de personenauto waarmee zij zich verplaatsten zijn inbeslaggenomen.

Kort voor middernacht sneden zes mannen twee vrachtautos, waaronder een lokvrachtauto, op de parkeerplaats open en laadden verschillende flatscreens over in een gereedstaand bestelbusje. Kennelijk roken zij tijdens hun actie onraad en vluchtten zij weg. Vijf in een personenauto, VW Polo, en één te voet. Met behulp van de regiopolitie Midden- en West Brabant konden vier verdachten in de woonwijk De Blaak worden aangehouden. Twee van hen hielden zich schuil in een vijver en zijn daar uitgevist. De twee speurhonden die bij de zoekactie zijn ingezet ontdekten de mannen in deze vijvers. De Verkeerspolitie verwacht de twee andere mannen binnenkort aan te houden.

De Verkeerspolitie van het KLPD kreeg bij de inzet van de lokvrachtauto assistentie van verschillende onderdelen van het KLPD; Spoorwegpolitie, Dienst Koninklijke en Diplomatieke Beveiliging en Unit Vakinstructie. Met behulp van de inzet van lokvrachtautos zijn de afgelopen 8 maanden al meer dan 30 verdachten aangehouden.

(Persvoorlichting: Bureau Communicatie, Frans Zuiderhoek, 0343 535 216).

Politie betrapt minderjarige met verkeerszuil

TILBURG - De politie heeft vanmorgen rond de klok van 00.30 uur in de Trouwlaan een 17-jarige Tilburgse jongen aangehouden voor diefstal. Agenten zagen op de kruising Ringbaan Zuid met de Winkler Prinsstraat 3 jongens lopen. Een van de hen droeg een verkeerszuil. Bij het zien van de agenten nam het drietal het hazepad. Het lukte de politie de Tilburger, die in het bezit was van betreffende zuil te achterhalen. Op het bureau verklaarde hij de zuil op de Ringbaan Zuid uit een staander getrokken te hebben.

Tilburger mishandelt plaatsgenoot

TILBURG - De politie heeft gisteravond om 23.00 uur een 34-jarige Tilburger aangehouden. Hij wordt ervan verdacht een een 59-jarige plaatsgenoot te hebben mishandeld. Het slachtoffer reed gisteren rond 22.00 uur met zijn snorfiets door de Churchilllaan. Op de hoek van de straat trof hij de verdachte, een bekende van hem waar hij eerder een conflict mee had gehad. Tijdens het passeren sloeg de verdachte het slachtoffer met een vuistslag in het gezicht. Ten gevolge van de klap viel het slachtoffer op de grond en liep een hoofdwondje op.

Automobilist rijdt met ruim vier maal de toegestane hoeveelheid alcohol

BERKEL-ENSCHOT / TILBURG - De politie heeft gisteravond rond de klok van 20.30 uur in een woning in Berkel-Enschot een 38-jarige inwoner uit Berkel-Enschot aangehouden voor het rijden onder invloed. Een oplettende getuige zag de man als bestuurder in een auto rijden op de Jules Verneweg in Tilburg. Het viel de getuige op dat de man slingerend over de weg reed. De getuige volgde de man en alarmeerde de politie. Agenten hielden hem korte tijd later in de woning aan. Op het bureau wees de ademanalyse uit dat hij 910 ug/l aan alcohol in zijn bloed had. Tijdens het verhoor gaf de automobilist naar eigen zeggen aan twee glaasje rosé te hebben gedronken. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

Minderjarigen verdacht van diefstal / heling snorfiets

TILBURG - De politie heeft gistermiddag rond 17.45 uur in de Auteurslaan twee 16-jarige jongens uit Tilburg en Hilvarenbeek aangehouden. Het tweetal wordt verdacht van diefstal cq heling van een snorfiets. De jongens zijn op het bureau in verzekering gesteld.

Agenten zagen de jongens tijdens de surveillance gistermiddag rijden op een snorfiets over de Reeshofdijk. Bij het zien van de agenten keerde de bestuurder het voertuig en reed weg. Het lukte de politie in de Auteurslaan de jongens te controleren. Controle wees uit dat de snorfiets waarop beiden zaten van diefstal afkomstig was. Het voertuig was rond 01 juni jl. ontvreemd vanuit het Blaricumparklaan in Tilburg.

Politie arresteert broer na mishandeling zus

TILBURG - De politie heeft gistermiddag op het politiebureau aan het Wilhelminapark een 41-jarige Tilburger aangehouden. De man wordt ervan verdacht zijn 31-jarige zus, eveneens woonachtig in Tilburg te hebben mishandeld. Op het bureau is hij in verzekering gesteld.

Het slachtoffer kreeg op 10 mei jl. een conflict met haar broer. Op dat moment was ze bij familieleden op bezoek. Tijdens dat conflict duwde de verdachte het slachtoffer waardoor ze van de bank viel en op de grond belandde. Het slachtoffer geeft aan in het verleden meerdere malen mishandeld te zijn door de verdachte. De politie stelt een onderzoek in.

Politie, Openbaar Ministerie, Reclassering, Raad voor de Kinderbescherming, vrouwenopvang en andere hulporganisaties werken samen aan het voorkomen en zo snel mogelijk stoppen van huiselijk geweld. Zij zijn van mening dat huiselijk geweld onacceptabel is en met geen enkel excuus kan worden gerechtvaardigd. Kijk voor meer informatie op www.huiselijkgeweldbrabant.nl.

Politie zoekt getuige(n) van diefstal

TILBURG - De politie onderzoekt een diefstal die gisteravond tussen 20.00 uur en 21.00 uur heeft plaats gevonden in de Stedekestraat / Stedekehof in Tilburg. Het slachtoffer, een 19-jarig autistisch Tilburgs meisje deed aangifte van diefstal van een handkar. De politie is op zoek naar getuigen.

Het slachtoffer werd gisteravond in de Stedekestraat of het Stedekehof aangesproken door vermoedelijk twee minderjarige meisjes. De Tilburgse was op dat momen bezig met het folderen van reclamemateriaal in de wijk. Een van de meisjes bood het slachtoffer een snoepje aan terwijl het andere meisje er met haar geel gekleurde inklapbare handkar vandoor ging. Omdat het slachtoffer autistisch is, is het voor de politie niet geheel duidelijk waar de diefstal heeft plaats gevonden. In de kar lag onder andere de mobiele telefoon van het slachtoffer. Het slachtoffer spreekt van een getuige, een mevrouw, die haar na de diefstal heeft aangesproken. De politie is onder andere op zoek naar deze vrouw of andere getuigen die mogelijk iets af weten van deze diefstal. Hen wordt verzocht contact op te nemen met het algemene nummer: 0900-8844

Fietser gewond bij verkeersongeval

TILBURG - Bij een verkeersongeval gisterochtend op de kruising Bredaseweg met de Oude Rielsebaan raakte een 55-jarige fietser uit Tilburg gewond. Hij is met onder andere een hoofdwond overgebracht naar het Twee Steden Ziekenhuis vestiging Tilburg.

Rond de klok van 08.00 uur reed een 44-jarige automobilist met zijn bestelbus via de Burgemeester Letschertweg de Bredaseweg op. Bij de Oude Rielsebaan wilde hij rechts afslaan. Tijdens deze manoeuvre zag hij de 55-jarige fietser over het hoofd die op dat moment over het parallel gelegen fietspad vanuit de richting burgemeester van Voorst tot Voorstweg reed. Tussen beiden ontstond een aanrijding waarbij de fietser verwondingen opliep.

Auteur: Desiree Brabers