Gemeente Steenbergen

Wethouder Ger de Neve komt Dorpsraad Welberg tegemoet

Vooruitlopend op de definitieve plannen om de kern Welberg een facelift te geven, heeft wethouder Realisatie en Beheer Ger de Neve een eerste aanzet geleverd. Op de foto legt de wethouder aan Dasja Abresch van de Dorpsraad uit, dat hij ter bevordering van de veiligheid van de weggebruikers op hun verzoek klappaaltjes heeft laten plaatsen.

Dasja Abresch en Ger de Neve bij de klappaaltjes

De verkeerssituatie ter hoogte van de kerk aan de Kapelaan Kockstraat was te gevaarlijk, omdat regelmatig auto's werden geparkeerd. Er lagen betonblokken. Volgens het dorpsontwikkelingsplan en de uitvoering daarvan verdwijnen deze betonblokken. Daarom is voor dit moment een noodoplossing bedacht. Dasja Abresch: "Deze actie is een positief gevolg van het overleg tussen de Dorpsraad en de gemeente." Tegelijk zijn ook losliggende tegels opnieuw gelegd en gaten hersteld waar overvloedig regenwater blijft liggen.

Wethouder De Neve: "Dit zijn van die kleine activiteiten in de openbare ruimte waar je de Dorpsraad en de bewoners een dienst mee kunt bewijzen. Ik realiseer me tegelijk, dat het een kleine ingreep is, maar het betreft een eerste aanzet voor de grootscheepse aanpak in 2010."

De wethouder vindt het belangrijk voor de inwoners van Welberg, dat hij het onbevredigende gevoel van het langdurige probleem van de Kapelaan Kockstraat tijdelijk heeft opgelost. Het voordeel van de klappaaltjes is nu, dat het fietsverkeer verkeerstechnisch gescheiden is van het gemotoriseerd verkeer.