Gemeente Assen


Structuurplan stadsrandzone Assen ligt ter inzage

Assen, 24 juni 2008

Het ontwerp Structuurplan stadsrandzone Assen, ontwerp PlanMilieueffectrapport (PlanMER) stadsrandzone Assen en ontwerp Groenvisie stadsrandzone Assen liggen ter inzage.

Waar kunt u de plannen inzien?
Van 24 juni tot en met 21 augustus 2008 hier op de website en bij de Publieksbalie Vergunningen en Handhaving in het stadhuis, Noordersingel 33 gedurende de reguliere openingstijden (op werkdagen van 08.30 tot 12.30 uur zonder afspraak en van 13.00 tot 17.00 uur op afspraak, donderdag van 13.00 tot 19.00 uur op afspraak). De inspraaktermijn is in verband met de vakantieperiode langer dan de wettelijk voorgeschreven termijn. Ook is het mogelijk de plannen gedurende drie aaneengesloten uren per week buiten kantooruren in te zien. Hiervoor kunt u een afspraak maken met de Publieksbalie Vergunningen en Handhaving, telefoon 0592-366777.

Hoe kunt u inspreken?
Overeenkomstig artikel 8 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening wordt iedereen de mogelijkheid geboden gedurende de bovengenoemde periode (24 juni tot en met 21 augustus 2008) naar keuze schriftelijk of mondeling zienswijzen over de ontwerp plannen bij de gemeenteraad kenbaar te maken. Zienswijzen kunt u sturen naar het college van burgemeester en wethouders, Postbus 860, 9400 AW Assen.

U kunt voor het mondeling inbrengen van zienswijzen gedurende de periode van ter inzage legging, een afspraak maken met mw. E.G.E. Kuiper, afdeling ruimtelijke plannen van de dienst Stadsontwikkeling, telefoon 0592-366220.

Wat gebeurt er met uw zienswijze?
De zienswijzen en overlegreacties worden gebundeld en van commentaar voorzien waarna, mede op basis van deze zienswijzen en overlegreacties, het Structuurplan en het PlanMER (gewijzigd) worden vastgesteld. Het commentaar op de zienswijzen en overlegreacties wordt u toegezonden met een begeleidende brief van het college van burgemeester en wethouders.

Inspraakavond
Op 25 juni 2008 wordt een inspraakavond gehouden waarin de plannen worden toegelicht en er gelegenheid is mondeling zienswijzen in te dienen. De inspraakavond is in het stadhuis en begint om 19.30 uur.