Politie Midden- en West Brabant

Persbericht district Oosterhout 24/6

OOSTERHOUT NB, 24 juni 2008

Vrouw aangehouden na vernieling ruit

SPRANG CAPELLE: De politie heeft maandagavond in een woning in Sprang-Capelle een 41-jarige vrouw uit die plaats aangehouden die verdacht wordt van het vernielen van de ruit van de voordeur van een woning aan de Schrevelstraat. De verdachte was met haar dochter verhaal gaan halen op het adres vanwege een probleem in de privé sfeer. Nadat de bewoonster te kennen had gegeven dat ze er niet over wilde praten en de deur weer dichtdeed werd de ruit van de voordeur ingetrapt. De politie heeft de verdachte vervolgens op haar thuisadres aangehouden. Volgens haar was het geen opzet geweest. Zij krijgt een boete, bedrag is nog onbekend en zal de schade moeten vergoeden.

Politie neemt elektrische step in beslag

RAAMSDONK: De politie heeft maandagavond op de Cornelis Oomestraat de elektrische step van een 15-jarige jongen in beslag genomen. De jongen verzette zich tegen de in beslag name en probeerde te ontkomen.

Twee agenten zagen gisteravond een jongen op een elektrisch aangedreven step rijden. Zij zagen dat de knul stopte bij een groep jeugd. Zij spraken de jongeren aan, waarbij niemand zich bekend wilde maken als zijde de eigenaar. Op het moment dat de dienders aanstalten maakten om de step in beslag te nemen, kwam de verdachte naar voren, waarna hij de step pakte en wegrende. De agenten achterhaalden hem. Hierna probeerde de knaap een brandende sigaret uit te drukken op de huid van een van de politiemensen en hen te krabben. Hierop hebben de agenten de jongen die zich verzette, beetgepakt. Ze zijn vervolgens met de jongen naar zijn huisadres gegaan om over zijn gedrag met de ouders te praten. Aan de ouders is verteld dat de jongen een bekeuring krijgt voor het niet voldoen aan een vordering en het rijden op een elektrisch aangedreven step.

Het is in Nederland niet toegestaan om met een elektrisch aangedreven step op de openbare weg te rijden. Vanwege zijn kenmerken valt een dergelijk voertuig onder het begrip bromfiets. Dan zou er ook een verzekering moeten zijn afgesloten, een kentekenplaat voor afgegeven en een bromfietscertificaat voor afgegeven moeten worden.

Doorrijder aangehouden

OOSTERHOUT: De politie heeft maandagavond dankzij een oplettende getuige een 53-jarige man uit Raamsdonksveer achterhaald die omstreeks 18.15 uur op de Erik Pinksterblomstraat was doorgereden met zijn auto bij een eenzijdig verkeersongeval. De bestuurder was op het einde van deze straat in bocht tegen een lichtmast gereden.

Hij was even verderop gestopt, maakte zijn voorbumper weer in orde en reed daarna weg. De lichtmast was door de aanrijding beschadigd. Een getuige meldde het voorval en gaf ook het kenteken van de doorgereden auto door. Volgens de gegevens van de meldkamer was deze auto niet verzekerd en hoorde die thuis op een adres in Raamsdonksveer. Daar troffen de agenten rond 21.15 uur het beschadigde voertuig aan. De verdachte erkende doorgereden te zijn. Hij vertelde dat hij van plan was geweest om de volgende dag de aanrijding bij de politie te melden. Hij krijgt een proces-verbaal.

Bewoner wakker door inbrekers

LOON OP ZAND: Drie jongens hebben maandagavond omstreeks 21.50 uur geprobeerd in te breken in een woning aan de Loonse Molenstraat. De bewoner werd wakker van lawaai. Hij ging naar buiten en zag drie jongens wegrennen. De knapen hadden kennelijk een raam van zijn woning met tape beplakt en ingeslagen. Op hun vlucht verloren de inbrekers, die niets buit gemaakt hebben, gereedschap. De politie stelt een onderzoek in.

Drie rijders onder invloed aangehouden

VEEN: Maandagavond is omstreeks 23.50 uur een 33-jarige man uit Andel op de Veenstesteeg betrapt op het rijden onder invloed. Bovendien reed hij 18 kilometer te hard op zijn bromfiets. Hij blies 540 ugl. Hij krijgt voor beide zaken een proces-verbaal.

SPRANG-CAPELLE: Een 44-jarige Bredanaar is maandagavond omstreeks 18.30 uur betrapt het rijden onder invloed. De verdachte sleepte met zijn auto een ander voertuig, de agenten voerden daarom een controle uit. Zowel de bestuurder van het trekkende als het gesleepte voertuig hadden alcohol gedronken. Alleen de verdachte kwam boven het toegestane maximum van 220 ugl uit. Hij blies 300 ugl.

WOUDRICHEM : Maandagmiddag is omstreeks 16.15 uur op de Spieringstraat een 44-jarige man uit Woudrichem betrapt op het rijden onder invloed. De bestuurder slaagde er ter plaatse niet in, met drie pogingen, om de blaastest te voltooien. Aan het bureau blies hij 700 ugl. Hij had naar eigen zeggen drie blikjes bier gedronken. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

Dagvaarding voor winkeldievegge

OOSTERHOUT: Vanmorgen is in een winkel op het Arendshof een 44-jarige vrouw uit Breda betrapt op winkeldiefstal. De vrouw viel het personeel van de winkel op omdat ze een lege schoenendoos terugzette. Een medewerkster vroeg daarop of ze in de tas van de vrouw mocht kijken. De dievegge weigerde dat en rende de winkel uit. Ze werd achtervolgd en werd door twee handhavers van de gemeente tegen gehouden. De dievegge bleek vier kinderschoenen en een sportbroekje te hebben ontvreemd. Ze gaf de diefstal toe, ze had alleen spullen uitgekozen waar geen alarmlabel aan bevestigd was. Ze heeft een dagvaarding gekregen.

Auteur: Willem van Hooijdonk