Rijvaardigheidstraining Trials nu ook in de provincie Utrecht

24/06/2008 15:52

Verbond Van Verzekeraars

Na het succes van Trials in Drenthe, Limburg, Groningen en Friesland wordt het rijvaardigheidsprogramma vanaf woensdag 23 juli ook in de provincie Utrecht aangeboden. De Stichting Trials, een initiatief van het Verbond van Verzekeraars, zal op verzoek van het Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid Utrecht de komende twee jaar 22 dagen organiseren. De rijvaardigheidstraining heeft als doel van jonge automobilisten betere verkeersdeelnemers te maken.

Bewustwording

Hoe houd je je auto onder controle als je in de slip raakt? Wat doe je als je in de berm terechtkomt? Voor een eigen bijdrage van 50 euro krijgen de Utrechtse jongeren een dagvullend programma, waarbij de nadruk ligt op voertuigbeheersing. Met onder andere het maken van een noodstop en het zelf rijden in een vrachtwagen worden jongeren zich meer bewust van hun rijgedrag en het effect ervan op andere verkeersdeelnemers.

Uit onderzoek blijkt dat jonge automobilisten van 18 tot 24 jaar viermaal zoveel kans lopen bij een ongeval betrokken te raken als automobilisten in andere leeftijdscategorieën. Voor jongens in deze categorie gaat het zelfs om een zesmaal hogere kans. Via Trials willen het ROV Utrecht en het Verbond van Verzekeraars bijdragen aan de verhoging van de verkeersveiligheid en verlaging van het risico voor jongeren. "Uit reacties van de jongeren blijkt hoe enthousiast zij zijn over dit dagprogramma!", aldus Jan Stam namens de Stichting Trials. "Bovendien denken ze al een goede chauffeur te zijn, maar komen zij er op een Trials-dag achter dat dit toch nog niet helemaal het geval is."

Duizenden deelnemers

Trials is in 2005 gestart als een initiatief van het Verbond van Verzekeraars, verkeersveiligheidsorganisatie VVN en de provincie Drenthe. Inmiddels hebben bijna 3.000 jongeren tot en met 26 jaar deelgenomen aan de rijvaardigheidstrainingen.

De eerste Trials trainingsdagen in Utrecht vinden plaats op woensdag 23 en donderdag 24 juli 2008 op het circuit van Kamp Zeist. Voor 2008 zijn ruim 300 plaatsen beschikbaar. Geïnteresseerden kunnen zich inschrijven via www.trials.nl.