Gemeente Coevorden

Onderzoek naar vermindering aantal regels bij gemeente

De gemeente Coevorden gaat het aantal regels fors verminderen en vereenvoudigen. Om goed in beeld te krijgen hoe de regeldruk van de gemeente wordt ervaren door burgers en bedrijven, laat de gemeente Coevorden nu een onderzoek uitvoeren. Het terug brengen van het aantal regels is door het college van burgemeester en wethouders als doelstelling opgenomen in het bestuursprogramma 2006-2010.

De gemeente Coevorden is ruim een jaar geleden al begonnen met het terugbrengen van het aantal regels. Door de vaststelling van de nieuwe Algemene Plaatselijke Verordening (APV) worden per jaar al zo'n tweehonderd vergunningen geschrapt. Het gaat hierbij om vergunningen voor paasvuren en carbidschieten. Doordat het college plaatsen aanwijst waar deze evenementen gehouden mogen worden en de voorwaarden vaststelt, hoeft hiervoor geen aparte vergunning meer aangevraagd te worden.

Subsidieregeling

Gemeenten houden nu alle regels die vastgesteld zijn in verordeningen, bestemmingsplannen en beleidsregels tegen het licht. Om ook goed in beeld te krijgen hoe de regeldruk door inwoners en bedrijven wordt ervaren, hebben de ministeries van Binnenlandse Zaken en Financiën een subsidieregeling in het leven geroepen om dit te laten onderzoeken. Ook de gemeente Coevorden maakt hiervan gebruik. Het onderzoek wordt uitgevoerd door het bedrijf Eim & Zenc.