Gemeente Coevorden

Wethouder Truus Pot ondertekent convenant 'Kinderen doen mee!'

Wethouder Truus Pot (Sociale en Maatschappelijke zaken en Welzijn) van de gemeente Coevorden ondertekent op 30 juni in stadion Galgenwaard in Utrecht het convenant `Kinderen doen mee!' Het convenant is een initiatief van staatssecretaris Aboutaleb van Sociale zaken en Werkgelegenheid. Het heeft als doel het aantal kinderen dat maatschappelijk niet meedoet om redenen van armoede met de helft terug te brengen. Dat wil de staatssecretaris binnen deze kabinetsperiode bereiken.

Tijdens de bijeenkomst op 30 juni ondertekent de staatssecretaris samen met de gemeenten lokale convenanten waarin afspraken staan over de inzet van de gemeenten, de inzet vanuit het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, het meten van effecten en het delen van kennis. De staatssecretaris vindt het belangrijk dat kinderen gelijke kansen krijgen op het gebied van sport, onderwijs en cultuur ongeacht het inkomen van hun ouders. Hij stelt hij in 2008 en 2009 jaarlijks 40 miljoen euro extra beschikbaar aan gemeenten voor de bestrijding van armoede bij kinderen.

De gemeente Coevorden laat binnen de gemeente een onderzoek naar armoede uitvoeren, met specifieke aandacht voor kinderen. Er wordt onderzocht hoeveel kinderen binnen de gemeente opgroeien in minimagezinnen en in welke wijken en dorpen ze wonen. Met deze informatie kan de gemeente gerichte ondersteuning bieden aan kinderen die dat nodig hebben. Ook verleent de gemeente, vooruitlopend op het convenant, subsidie voor de bouw van een multifunctionele sportvoorziening (playground) in de wijk Poppenhare in Coevorden.