Gemeente Rotterdam

De Twee wekelijkse uitgaven van de gemeente Rotterdam Rotterdam Bericht en de Stadskrant verschijnen per januari 2009 in een nieuw huis-aan-huisblad van Holland Combinatie.

Dit is het resultaat van een aanbesteding door de gemeente. De gunning door de gemeente was gebaseerd op een aantal criteria, waaronder prijs, maar ook de bezorging en de klachtenregeling. Holland Combinatie had een hogere totaalscore dan de andere uitgevers. Deze uitgeverij een onderdeel van de Telegraaf Media Nederland geeft wekelijks tachtig huis-aan-huisbladen en kranten uit. Dat doet ze in de provincie Noord-Holland en in een deel van de provincies Zuid-Holland, Flevoland en Utrecht.

De nieuwe huis-aan-huiskrant in de regio Rotterdam zal gaan verschijnen in achttien edities: een voor elke deelgemeente en aparte uitgaven voor een aantal randgemeenten. Elke editie zal een eigen website kennen.

De gemeente is tot aanbesteding overgegaan omdat het huidige contract aan het eind van het jaar afliep. Het resultaat van deze aanbesteding is dat de gemeente een stuk goedkoper uit is. Het levert een besparing op van jaarlijks circa 600.000. Professioneel inkopen is een van de speerpunten van het professionaliseren van de media- en middelen van de gemeente Rotterdam.

Rotterdam Bericht bevat onder meer de openbaarmakingen van gemeentelijke besluiten. In de Stadskrant worden inwoners van de stad geïnformeerd over het gemeentelijk beleid en de uitvoering daarvan.

Naast Rotterdam Bericht en de Stadskrant heeft de gemeente dit jaar ook drukwerk en mediaplaatsingen (advertenties) opnieuw aanbesteed. Het drukwerk van de gemeente wordt de komende jaren verzorgd door drie drukkerijen: Thieme GrafiMedia Groep, OBT bv en Veenman Drukkers. Voor Thieme en OBT betekent dit een voortzetting van de relatie met de gemeente; de samenwerking met Veenman is nieuw.

Op het gebied van mediaplaatsingen (plaatsen van advertenties in diverse media op het gebied van o.a. arbeidsmarktcommunicatie) doet de gemeente de komende jaren zaken met ARA.

Ook in dit geval betekent dit een voortzetting van een bestaande relatie.

Bron: Bestuursdienst, 24-06-2008