Politie Kennemerland

Persberichten Kennemerland

Kennemerland, 24-06-2008

Bank overvallen

BEVERWIJK, 24 juni - Rond 09.45 uur is een filiaal van Fortisbank in de Breestraat overvallen. Een gewapende man is het pand binnegedrongen en heeft het personeel bedreigd. Hij is er met een onbekend geldbedrag vandoor gegaan. De man is gevlucht en verdwenen. De politie heeft naar de man gezocht. Hierbij is o.a. een helikopter ingezet. Hij is echter niet gevonden. De dader is een kleine, blanke man met een pokdalig gezicht.

De politie stelt een nader onderzoek in. Mogelijke getuigen van de overval, mensen die de afgelopen dagen verdachte figuren hebben gezien rond het bankfiliaal of mensen die andere informatie hebben die kan leiden tot de aanhouding van de dader, worden verzocht contact op te nemen met de politie in Beverwijk. tel 0900-8844.

Man gewond na aanrijding

HOOFDDORP, 23 juni - Een 40-jarige man uit Leiden is maandagmiddag gewond geraakt bij een aanrijding op de Molenaarslaan. De man reed in zijn auto de kruising met de Bennebroekerweg op en verleende geen voorrang aan een auto bestuurd door een 57-jarige Haarlemmer. De Leidenaar is met onbekend letsel overgebracht naar een ziekenhuis. De politie onderzoekt de precieze toedracht van de aanrijding.

Bromfietsdief bekent twaalf diefstallen

ZANDVOORT, 24 juni - De politie in Zandvoort heeft een onderzoek naar de handel en wandel van een 29-jarige bromfietsdief uit Zandvoort afgerond. De man kwam in juni 2007 in beeld als mogelijke verdachte van de diefstal van een bromfiets van een vrouw uit Hillegom. In een garagebox in Zandvoort werden meerdere bromfietsen aangetroffen die mogelijk van diefstal afkomstig waren. Nadat uit onderzoek duidelijk was geworden deze bromfietsen inderdaad waren gestolen en dat de Zandvoorter daarvan werd verdacht, is de politie op zoek gegaan naar de man. Hij had geen vaste woon- of verblijfplaats en werd 21 juni 2008 bij een controle aangehouden. Na diverse verhoren bekende hij de diefstal van in totaal 11 bromfietsen en een autovanuit Zandvoort en Hillegom in de maanden mei en juni 2007. Hij heeft ze via Marktplaats verkocht. De totale schade bedraagt ongeveer 35.000 euro.

Autokraker aangehouden

HAARLEM, 23 juni - Een attente getuige meldde rond 12.45 uur dat een man op de Raamvast een inbraak een ruit van een geparkeerde auto had ingeslagen en daarbij een laptop buit had gemaakt. Surveillerende politiemensen hebben in de buurt tevergeefs naar de man gezocht. Vervolgens hebben ze de rest van het stadscentrum meegenomen in hun zoektocht en troffen toen in de Kruisstraat een man aan die aan het opgegeven signalement voldeed. In een tas had hij de gestolen laptop bij zich. De man is aangehouden en meegenomen naar het bureau. Hij bleek een 22-jarige man zonder vast adres die in Amsterdam als veelpleger te boek staat. Hij is ingesloten en er wordt onderzocht of hij meer inbraken op zijn geweten heeft. De laptop is teruggegeven aan de eigenaar.

Winkeldief aangehouden

IJMUIDEN, 23 juni - Rond 16.30 uur meldde een attente getuige dat een man vanuit een winkel aan het Marktplein een stapel shirts had gestolen en er mee was weggerend. De getuige had gezien dat de man met de shirts een woning Velserduinplein binnen ging en even later weer vertrok. Politiemensen hebben een onderzoek in de woning ingesteld en troffen in de kamer van één van de bewoners, een 21-jarige Pool, de gestolen shirts aan. Deze zijn in beslag genomen. De verdachte is er tussenuit gegaan maar zal binnenkort worden aangehouden. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Verkeersveiligheidscontroles

HAARLEM, 24 juni - De politie heeft tussen 8.15 en 11.15 uur op de Europaweg de snelheid gecontroleerd van 2.960 voertuigen. In totaal reden 433 bestuurders te snel: de hoogstgemeten snelheid was hier 103 km/uur, waar een maximum snelheid geldt van 50 km/uur. Alle overtreders kunnen hun bekeuring binnenkort toegezonden.

HEEMSTEDE, 24 juni - De politie heeft tussen 9.50 en 11.00 uur een snelheidscontrole gehouden op de Herenweg. In totaal werden 44 van de 784 passanten bekeurd omdat zij de snelheid overschreden.

Tussen 8.05 en 11.05 uur werden op de Valkenburgerlaan 105 bestuurders bekeurd voor het rijden met te hoge snelheid. In totaal passeerden
1.164 voertuigen de snelheidscontrole. De hoogstgemeten snelheid was 90 km/uur, waar een maximum snelheid geldt van 50 km/uur.

NIEUW-VENNEP, 24 juni - Tussen 8.00 en 11.00 uur heeft de politie een snelheidscontrole gehouden op de IJweg. Van de 846 passanten reden er 173 te snel; de hoogstgemeten snelheid was 97 km/uur, waar een maximum snelheid geldt van 60 km/uur.