Gemeente Nederbetuwe


* Bekendmakingen

Naturalisatie-ceremonie

24 jun 2008
Burgemeester Veerhoek overhandigde dinsdag 24 juni 2008 de 'bekendmaking van verlening van het Nederlanderschap' aan de heer Mutanga en zijn vijf kinderen. Ook mevrouw Habibi kreeg, net als haar drie kinderen, dit document uitgereikt.
Deze ceremonie is de feestelijke afsluiting van het naturalisatie-traject dat deze nieuwe Nederlanders hebben gevolgd.

De personen die het betreft, zijn:

De heer Mutanga met kinderen

- de heer Mutanga (1963) met zijn vijf kinderen (15, 14, 12, 6 en 3 jaar).
De heer Mutanga komt uit Dodewaard en is sinds 2003 in Nederland. Oorspronkelijk komt de heer Mutanga uit Kongo. De vier oudste kinderen zijn in 2004 met hun moeder uit Kongo gekomen, de jongste is in onze gemeente geboren. Mevrouw Mutanga is (nog) niet in het bezit van een inburgeringsexamen, daarom heeft ze nog geen verzoek tot naturalisatie kunnen doen.

Mevrouw Habibi met kinderen

- de heer Sianaki (1967) en mevrouw Habibi (1967) met hun drie kinderen (17, 12 en 7 jaar).
De familie komt van oorsprong uit Iran, maar is sinds 2001 in Nederland. De twee oudste kinderen zijn in Iran geboren, de jongste is in Nederland geboren.

De heer Mutanga en mevrouw Habibi krijgen van de gemeente Neder-Betuwe een Nederlandse vlag met wimpel en vlaggenstok. Daar hoort tevens uitleg bij over het hoe en wanneer van vlaggen. Ook krijgen zij de boeken 'Onze Grondwet', 'Hoe hoort het eigenlijk in Nederland' en 'Welkom in Nederland' door de burgemeester uitgereikt. Ook aan de kinderen is gedacht, zij krijgen (Nederlands) speelgoed, zoals een bordspel of een voetbal.

Gemeente Neder-Betuwe | Burgemeester Lodderstraat 20 | 4043KM Opheusden | Tel: 0488-449900 |info@nederbetuwe.nl | © Gemeente Neder-Betuwe