Gemeente Lansingerland


College Lansingerland bezoekt de Cosinta Hoeve
College Lansingerland bezoekt de Cosinta Hoeve

Het college van Burgemeester en Wethouders wil graag nader kennismaken met bedrijven in haar gemeente. Daarom verlaat het college regelmatig het gemeentehuis voor een informeel bedrijfsbezoek. Dit keer is op 17 juni een bezoek gebracht aan de de Cosinta Hoeve (www.cosinta.nl) in Bleiswijk, een prachtig gerestaureerde boerderij waar de producten van het bedrijf Cosinta te koop zijn.

Het bedrijf
Het cosmeticabedrijf Cosinta is opgericht in 1964 door de familie Van Giessen. Tom van Giessen leidde het college rond door het indrukwekkende bedrijf. Cosinta is onder andere distributeur van verschillende schoonheidsproducten, waaronder Biomaris, Phyris en John van G make-up collection.

Topleverancier
Het bedrijf waar inmiddels 28 mensen werkzaam zijn, is sinds 1995 verkozen tot Topleverancier in zijn branche. De cosmeticaproducten van Cosinta worden zowel in het binnenland als in het buitenland gebruikt door schoonheidsspecialisten.

Cursussen
Naast het distribueren van cosmeticaproducten verzorgt de Cosinta Hoeve ook regelmatig cursussen voor schoonheidsspecialisten.

Succes
Op de vraag van het college over het succes van Cosinta, vertelde Tom van Giessen dat zijn bedrijf het succes vooral te danken heeft aan haar service en marketing. Burgemeester Ewald van Vliet vertelde na afloop trots te zijn zon mooi bedrijf binnen de gemeentegrenzen te hebben.

Bij Cosinta