Gemeente Hoogezand-Sappemeer

Illegaal grond storten tegengaan met hulp publiek - persbericht 038, 2008

Het illegaal storten van grond komt in de gemeente Hoogezand-Sappemeer helaas regelmatig voor. Om dat verschijnsel tegen te gaan vragen de gemeente en de politie daarbij hulp van de inwoners om 0900-MOOIMAN (666 46 26, lokaal tarief), te bellen of in dringende gevallen de politie te bellen als het vermoeden bestaat als ergens stiekem grond wordt gestort. De gemeente en de politie zullen de komende tijd het aantal controles op het storten van grond opvoeren.

Het storten gebeurt veelal op afgelegen plekken en in de buurt van bouwterreinen. Korte tijd geleden is gestort aan de Kalkwijk in Hoogezand bij een mestopslag, op het opslagterrein bij de nieuwe flat aan de Kerkstraat (nabij het Winschoterdiep) in Hoogezand en in de nieuwbouwwijk de Vosholen. In het laatste geval zijn 6 vrachtwagenladingen grond gestort, vermengd met funderingen en grind. Het opruimen van deze illegaal gestorte grond brengt kosten met zich mee die in de meeste gevallen door de gemeente betaald worden.

Hoogezand-Sappemeer wil dat schone grond schoon blijft en dat de bestaande bodemkwaliteit niet verslechtert. Daarom zijn de regels voor (her-)gebruik van grond vastgelegd in een bodembeheerplan. Het bodembeheerplan is onlangs opnieuw vastgesteld en binnenkort te vinden op de website van de gemeente.

Wat te doen met grond?

Inwoners of ondernemers die grond over hebben, bijvoorbeeld door de aanleg van een bestrating of het uitgraven van een bouwput, kunnen hiervoor het beste contact opnemen met de afdeling Vergunningverlening & Handhaving, tel. (0598) 37 38 97. Zo is informatie te krijgen wat de mogelijkheden zijn en hoe/waar een melding gedaan kan worden.